Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Grčić o preporukama EK: Napredak je napravljen, ali on nije dovoljan

Branko Grčić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
16.10.2014.
u 10:20

Ostvarili smo određeni napredak u ostvarenju ovih preporuka, naročito uz one vezane uz tržište rada, kazao je Grčić

Vlada je na današnjoj sjednici dala mišljenje Hrvatskome saboru na prijedlog strateškog plana Hrvatske zaklade za znanost 2014. - 2018., programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora za 2013. godinu  i izvješće o poslovanju HRT-a za 2013. godinu.

Na izvješće HOO Vlada će uputiti negativno mišljenje zbog načina poslovanja Sportske televizije, dugova prema nacionalnim sportskim savezima i oglušivanje ministarstva na prethodna upozorenja o previsokim plaćama na Sportskoj televiziji.

Na dnevnom redu bilo je i izvješće o provedbi Plana provedbe Specifičnih preporuka za države članice 2014. za razdoblje od 1. kolovoza do 30. rujna 2014. godine.

- Hrvatska se nalazi unutar procedure makroekonomskih neravnoteža Europske komisije te smo izradili program konvergencije i nacionalni program reformi. Ostvarili smo određeni napredak u ostvarenju ovih preporuka, naročito uz one vezane uz tržište rada. Ipak, nismo sve do kraja odradili pa pozivam sve članove Vlade da sve odrade u predviđenim radovima. Sve u svemu, generalna ocjena jest da je napredak napravljen, ali i dalje nije dovoljan, kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić i dodao kako je ocjena Komisije pripremljena i u ponedjeljak će se voditi rasprava o ostvarenju preporuka.

Raspravljalo se i o provedbi Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma u 2013. godinu za koju potpredsjednica Vlade Milanka Opačić kaže kako je vrijedna je 23 milijuna kuna te dodaje kako se 'sufinanciraju svi oni koji su se uključili u visokoškolsko obrazovanje.'

>> Gospođo Pusić, što će nam uopće 
Vlada ako ne vlada?           

Komentara 10

Avatar petrolio
petrolio
10:19 16.10.2014.

trenutna ostavka vlade, to je jedino što ovaj narod želi čuti!!!

DU
Deleted user
09:15 16.10.2014.

Vlada će dati mišljenje Saboru ...Vlada koja je u rasulu i bavi se sama sobom i nebitnim stvarima da bi nekom djelovalo kako se silno trude i rade ( a gdje su rezultati?) daje mišljenje Saboru u kojem na sjednicama viđamo desetak ljudi koji mahom tipkaju sms-ove, čitaju novine ili šapću jedni drugima na uho očito viseve jer se dobro zabavljaju. A mi da mislimo kako oni nešto rade?

DU
Deleted user
10:29 16.10.2014.

Ovaj ministar nam stalno ponavlja da je poslije kise ... mokro. I mediji to neumorno objavljuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije