Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro rješenje

Vlada će donijeti zakon o stambenom kreditiranju koji bi riješio i švicarce

Boris Lalovac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.05.2015.
u 07:45

U saborsku proceduru zakon bi mogao doći u rujnu, čak i ako banke i dužnici nađu kompromisno rješenje, kaže Lalovac

– Ne ponude li banke uskoro prijedlog rješenja za dužnike u francima, namjera mi je u dogovoru s premijerom ponuditi poseban zakon o stambenom kreditiranju – najavio je ministar financija Boris Lalovac koji je s premijerom posjetio dodjelu nagrada najboljim poduzetnicima u organizaciji Fine. Lalovac poručuje da će Vlada još jednom pričekati i vidjeti što će ponuditi banke, a ako ne izađu s konkretnim prijedlogom do početka šestog mjeseca, on će potaknuti donošenje posebnog zakona kojim će definirati kada netko može napustiti stan, kako se mogu dobivati krediti i slično.

– Takav bi zakon trebalo donijeti i inače, bez obzira na napredak u pregovorima banaka, Vlade i dužnika o problemu kredita u švicarskim francima. Vlada će tijekom ljetne saborske stanke pripremiti zakon koji bi se u Saboru mogao naći u rujnu – precizira ministar.

Direktor HUB-a Zoran Bohaček ističe pak da banke stalno rade na rješenju, ali se ne zamaraju rokovima s obzirom na to da je tečaj zamrznut na godinu dana.

– Mi nismo nikad ni prekinuli pregovore, a hoćemo li ponuditi neko rješenje za pet ili 15 dana, svejedno je; čim bude gotovo, obratit ćemo se nadležnima. No nakon presude Vrhovnog suda Franak više nema legitimitet za svoje zahtjeve u pregovorima. Problem se sad može rješavati samo kao socijalni, što mi od početka predlažemo – kaže Bohaček.

>> Boris Lalovac: Ne želim rat, ali želim govoriti na temelju brojeva

Komentara 5

KA
kantajz
08:03 21.05.2015.

nek gospodin bohaček pročita kako je američka državna tužiteljica kaznila banke s gotovo 6 milijardi dolara zbog manipulacije na svjetskom valutnom tržištu.sve banke su priznale krivnju.kod nas pak pravosuđe štiti financijski kriminal.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
09:53 21.05.2015.

Ova nespsobna Vlada jednostavno nije u stanju, ali niti ne želi donijeti nikakvu kvalitetnu odluku kojom bi olakšao ''svom'' narodu...

UI
Uvijek_iskreno
13:17 21.05.2015.

Ova nesposobna vlada nije u stanju nista dobro donijeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije