Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao kredite

Boris Lalovac: Ne želim rat, ali želim govoriti na temelju brojeva

Boris Lalovac
Tino Jurić/Pixsell
22.04.2015.
u 10:05

- Nisam u sukobu s guvernerom, samo tražim odgovore od njega - kazao je ministar financija.

- Ne dođe li do njega, Vlada će vjerojatno ponovno djelovati - kazao je ministar financija Boris Lalovac gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" o pregovorima banaka s korisnicima kredita u švicarskom franku, piše HRT.

Nada se kako će do dogovora doći do kraja važenja Vladine uredbe te ne bi želio da Vlada u te odnose mora ulaziti zakonskim aktima. Naglasio je da nije u sukobu s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem.

"Nisam u sukobu s guvernerom"

- Nisam u sukobu s guvernerom, samo tražim odgovore od njega. Nije dovoljno građanima samo uputiti upozorenja, treba ih zaštititi zakonskim aktima - kazao je ministar i dodao da rizik kamatne stope i valutni rizik ne smiju biti samo na građanima. Pita se kako je moguće da su milijarde kredita davane tvrtkama s prihodima od 100 kuna. - Ne želim rat, ali želim govoriti na temelju brojeva - kazao je Lalovac.

Ministar je priznao da je podizanje trošarina na gorivo "veliko opterećenje", ali je i kazao da Europska komisija to povećanje prihvaća kao strukturnu reformu. Rekao je da je Europska komisija predlagala ukidanje poreznih olakšica i proširenje porezne osnovice.

>>Gorivo u Hrvatskoj poskupjelo je najviše u povijesti!

>>Grčić: HAC, HŽ, ARZ i HC dužni su čak 45 milijardi kuna

Komentara 32

PO
povijest195
11:03 22.04.2015.

E moj ministre, da ste Vi i vasa vlada proveli reforeme i napravili nesto korisno osim na vrat na nos donesenih odluka i zakona sigurne ne bi bilo potrebe za podizanjem trosarina. Gdje zivite???ljudi su gladni!!!!! Odlazite vise!

JO
Jole1958
10:18 22.04.2015.

Negdje sam pročitao da u Hrvatskoj ima puno tvrtki koje nemaju niti jednog zaposlenika. Trba javno objaviti imena tih firmi kao i podatke kad su osnovane i tko su osnivači.

Avatar mirica19
mirica19
11:54 22.04.2015.

Opet je netko drugi kriv za vladin nerad?? Lijepo ministre, samo se blamirate nepotrebno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije