Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NU2

Vigilare: Otkazivanje Ilčićeva gostovanja na HRT-u udar je na slobodu govora

Ladislav Ilčić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
11.12.2015.
u 07:57

"Moramo naglasiti da ovakvi potezi jako podsjećaju na vremena Televizije Zagreb i cenzuriranja nepodobnih"

Konzervativna udruga Vigilare osudila je otkazivanje gostovanja izabranog saborskog zastupnika i predsjednika Hrasta Ladislava Ilčića u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, koje je bilo zakazano za ovu nedjelju.

U Vigilareu to vide kao udar na slobodu govora te izražavaju "šokiranost i nezadovoljstvo". Pokrenuli su akciju u sklopu koje pozivaju građane da prosvjedni tekst s njihove stranice pošalju na e-adrese, među ostalima, glavnog ravnatelja HRT-a i HND-a.

"Moramo naglasiti da ovakvi potezi jako podsjećaju na vremena Televizije Zagreb i cenzuriranja nepodobnih te dokidanje pluralizma zbog verbalnog delikta. HRT nije i ne smije biti pristran, a naročito ne smije promicati pretežito lijevo-liberalne stavove u svojim (najgledanijim) informativnim emisijama", priopćili su iz udruge, zaprijetivši HRT-u da će pozvati podupiratelje i širu javnost na prestanak plaćanja RTV-pristojbe.

Podsjetimo, Ilčić, čiji je Hrast dio HDZ-om predvođene Domoljubne koalicije, nedavno je privukao kritiku dijela javnosti zbog kontroverznih izjava o muslimanima na televiziji N1. Poslije je rekao da se nad njim provodi linč te je najavio postupke protiv kritičara kao što su Zoran Pusić i Željko Jovanović.

>> Ladislav Ilčić objašnjavao svoju izjavu o muslimanima

Komentara 60

Avatar kravata
kravata
08:27 11.12.2015.

Ako je Sinisa Labrovic mogao gostovat kod Stankovica koji se javno mokrio na Markvom Trgu zasto ne smije saborski zastupnik Ilcic?

DU
Deleted user
08:41 11.12.2015.

Sjeverna Koreja !

SO
Somelier
08:24 11.12.2015.

TRebalo je već davno pokrenuti akciju da se prestane plačati RTV pristojba. Ta televizija a naziva se HTV vrijeđa svoj narod i svoje pretplatnike. S druge strane njima pretplata niti ne treba jer zarađuju na reklamama. Nigdje u EU prva dva prorama nacionalne ili javne TV ne puštaju reklame a pogotovo ne za vrijeme filmova. Krenimo samo od Austrije, Njemačke pa na dalje. "Hrvatska u raljama djece komunista".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije