Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor najboljeg OPG-a

Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede nastavljaju organizaciju projekta Zlata vrijedan

Jakovina
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
05.02.2015.
u 18:43

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 11. rujna 2015.

S ciljem promoviranja hrvatske poljoprivrede i predstavljanja vrijednih i uspješnih ljudi koji proizvode hranu, Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede nastavljaju organizaciju lani pokrenutog projekta Zlata vrijedan - izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG).

Da utanače sve detalja oko ovo godišnjeg izbora,danas se u Ministarstvu poljoprivrede sastao stručni žiri. Dogovoreno je ondje da sve županije i Grad Zagreb do 30. travnja trebaju poslati podatke o poljoprivrednicima koje su nominirali za najbolje. Zatim će žiri između pristiglih prijava odabrati iz svake županije i Grada Zagreba po jedan OPG koji će svoj kraj predstavljati u ovom natjecanju. Jedna od novosti u odnosu na prošlogodišnji izbor jest i ta što je uvedena nova kategorija za dodjelu nagrada. Tako će se osim tri najbolja OPG-a odlučivati i tko je najbolji mladi poljoprivrednik.

I čitatelji Večernjaka imat će priliku glasovati za najboljeg po svom izboru. Prošlogodišnji pobjednik po odluci žirija bio je OPG Maria Severa, predstavnika Grada Zagreba. Sever će ove godine biti jedan od članova žirija. Severovi su pioniri ekološke proizvodnje u Hrvatskoj – njihovo je gospodarstvo prvo upisano u Upisnik ekoloških proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Drugo je mjesto lani pripalo vlasnicima farme muznih krava, obitelji Mužinić iz Križevčeca. Treći je bio OPG Mirjane Biber koja u Podturnu kod Čakovca proizvodi bučino ulje. Čitatelji Večernjaka najboljim su proglasili OPG Dragutina Bešteka iz Kuštana.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 11. rujna 2015. Sam projekt Zlata vrijedan organizira se uz podršku svih hrvatskih županija te Hrvatske radio-televizije.

>> Stručni žiri Projekta „Zlata vrijedan“ izabrao 21 OPG koji ulaze u finale izbora

Komentara 3

BU
bugatti
20:24 05.02.2015.

Da li ima netko iz Slavonije i Baranje - naravno nema kad su skoro svi blokirani ! Netko svojom krivicom ali vecina krivicom drzave i ovoga aparata koji je nemilosrdan - hvala na razumijevanju !

BA
bajo2
19:08 05.02.2015.

idite na porezna-uprava rh. lista duznika,pa cete vidjeti sta su uspjesni jadni privatnici i poljoprivrednici.moglo bi se reci ako nadjete jednog kandidata da moze podmiriti redovna dugovanja,svaka cast.tema je zastarjela .bolje da dajete ideje u sta uloziti i tako motivisati nekoga.recimo kao primjer.otoci su nam puni zmija da je milina zasto nitko nema (ili mozda ima)farmu jezeva da se popustaju da to rijese!nesto neobicno ,a izvodivo sa malim ulaganjima!

Avatar comparator
comparator
11:02 06.02.2015.

Gospodo seljaci ! Ministar poljoprivrede brine o proračunu i svom resoru umjesto o Vama seljaci. On brine o proračunu i Milanoviću te surađuje s onima koji mu povlađuju. Hrvatska treba vlast koja brine o svim građanima među kojima su seljaci oni koji i nisu u OPG-u i naravno o svima koji poljoprivredu vide kao granu od koje će napredovati upravo onaj ko od nje živi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije