Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećanje neoporezivog dohotka

Veće plaće tek u siječnju, a ne od prosinca kako se ranije planiralo

Boris Lalovac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
29.10.2014.
u 21:55

Vlada je u srijedu navečer stavila na svoje internetske stanice Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak po kojemu će povećanje neoporezivog dohotka za zaposlene i umirovljenike biti u primjeni od 1. siječnja 2015. godine

Vlada je u srijedu navečer stavila na svoje internetske stanice Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak po kojemu će povećanje neoporezivog dohotka za zaposlene i umirovljenike biti u primjeni od 1. siječnja 2015. godine, a ne od prosinca kako se prije planiralo.

Ove godine, dakle, nema obećanog povećanja plaća, a isti zakon od početka sljedeće predviđa oporezivanje kamate na štednju sa 12 posto. 

Nadalje, ukida se izuzeće od plaćanja poreza na dividendu za male dioničare pa će se sve dividende i udjeli u dobiti oporezivati s 12 posto. Sada su dividende do 12 tisuća kuna oslobođene poreza. Od siječnja 2016. uvest će se porez i na kapitalnu dobit.

Na našem kalkulatoru, koji je informativne prirode, izračunajte koliko će vam se povećati plaća od 1. siječnja 2015. godine.

>> Režu investicije da bi imali novca za plaće

>> Dio mirovina raste oko 50, a plaće i do tisuću kuna

Komentara 12

DU
Deleted user
22:49 29.10.2014.

Ima li jedna stvar koju su kokošari obećali i obećanje ispunili? Naravno govori se o povečanju kao da će se ljudi obogatiti tim novcem. Čovjek s prosječnim primanjem i nekom olakšicom ionako neće ni osjetiti tih par kuna. I tuu bjedu još tempiraju za izbore, ako sve skupa nije samo spin.

SA
santos008
22:51 29.10.2014.

Znaci izbori za predsjednika su u Sijecnju.

DU
Deleted user
07:48 30.10.2014.

Najgora vlada u povijesti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije