Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena upravitelja

Varga: Sada imamo nove ljude, znaju sve rupe gdje curi novac

Siniša Varga
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
22.01.2015.
u 23:06

Dr.sc. Ante Ćorušić, predsjednik Odbora za zdravstvo HDZ-a kazao je kako je 'indikativno je da se ovaj put nije smijenio šef splitskog KBC-a jer ga je branio gradonačelnik Baldasar'.

Ministar zdravlja Siniša Varga u emisiji Otvoreno HRT-a komentirao je odluku o smjeni sanacijskih upravitelja četiriju hrvatskih bolnica

 - Sada imamo nove ljude, novi zamašnjak, znaju sve rupe gdje curi novac. Moramo se orijentirati da novci budu na usluzi pacijentima, da smanjimo liste čekanja i kupimo repromaterijal koji je potreban. Govorim o finacijsko-poslovnim rezultatima i provedbi sanacijskog programa kako je zacrtan, branio je smjene ministar Varga.

Dr.sc. Ante Ćorušić, predsjednik Odbora za zdravstvo HDZ-a kazao je kako je 'indikativno je da se ovaj put nije smijenio šef splitskog KBC-a jer ga je branio gradonačelnik Baldasar'.

 - Bilo je oštrih političkih prepirki, čuo sam. Iza riječkog je stajao gradonačelnik Obersnel ali ne tako jako. Ostojić ih je imenovao i ovo je metenje ljudi Ostojića i Obersnela, rekao je Ćorušić.

Dr. Trpimir Goluža, predsjednik HUBOL-a kazao je kako je problem u samom konceptu sanacije ' koji se pokazao krajnje neuspješnim'.

 - Što je sanacija bolnica? To je proces u kojem se podmiruju dugovi iz prijašnjih vremena i radi se program koji više neće stvarati gubitke. Koja je uloga sanacijskih ravnatelja? Nije presudna, ali je dosta važna. Presudna je uloga ministra Varge i Ostojića prije njega. Nerazumnom i neracionalnom odlukom Vlade koja je smanjila zdravstveni doprinos s 15% na 13% zdravstvu je uzeto 4 milijarde kuna. Ako se išlo u smanjivanje, ako je krimen na njima, onda je trebalo posmjenjivati cijelo ravnateljstvo KBC-a. U KBC-u Zagreb danas imenovan čovjek koji je bio pročelnik zavoda, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu i nadzor, to je bio čovjek koji je bio jedan od trojice članova sanacijskog vijeća, koji nadgleda rad sanacijskog ravnatelja. Imao je istu odgovornost kao i i smijenjeni sanacijski ravnatelj, ako ne i veću, rekao je Goluža.

>> Vlada razriješila sanacijske upravitelje bolnica, HZZO ima novu ravnateljicu

Komentara 21

NV
novo vriijeme
23:22 22.01.2015.

Udruga liječnika je u pravu. Ovo nije nikakva smjena, nego rotacija iste neuspješne ekipe. Varga mora imati radikalan zaokret uma u kojem je rezultat primaran cilj a ne glađenje perjanicom loših upravitelja da se ne uvrijede .

NE
negrito
23:28 22.01.2015.

Sledec koji leti je ministar Varga.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
23:25 22.01.2015.

Varga dig'o nos. Valjda pogledom traži koje dobro skijalište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije