Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koji tipfeler!

Na table o zabrani ostavljanja ručnika umjesto morning napisali mourning (žaljenje)

plaža, vodice, ručnici
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/7
14.08.2015.
u 14:30

Tek postavljene table u Vodicama zasjenila je pogreška u engleskom prijevodu natpisa. Naime, umjesto morning (jutro) napisali su mourning, što na engleskom znači žalost ili žaljenje

Unatoč postavljenom znaku o zabrani ostavljanja ručnika na plaži kako bi se rezerviralo mjesto, plaža u Vodicama i Srimi prepuna je ručnika koji čekaju svoje vlasnike.

Turisti se na ove zapovijedi jednostavno oglušuju te i dalje dolaze kasno navečer ili rano ujutro rezervirati najbolje mjesto pod suncem ili pak u hladu.

A tek postavljene table u Vodicama zasjenila je pogreška u engleskom prijevodu natpisa. Naime, umjesto morning (jutro) napisali su mourning, što na engleskom znači žalost ili žaljenje.

– Early in the MOURNING??? Ajme meni, koja sramota i jad. Pravo ogledalo naše kulture. I to na svim tablama – znači nije štamparska pogreška. Užas – komentirao je jedan naš čitatelj.

Inače, priča o zabrani ostavljanja ručnika ovih je dana punila i svjetske medije nakon što je jedno španjolsko ljetovalište donijelo odluku da će takve turiste kažnjavati sa 30 eura, a takva se praksa primjenjuje i u nekim hrvatskim gradovima na obali.

Primjerice, u Vodicama su naplaćivane i kazne od 100 kuna, no glavna je kazna turistima koji ostavljaju svoje ručnike na plaži preko noći da će ih odnijeti komunalni redari.

Bez ručnika ostaju i gosti u Tisnom na otoku Murteru koje je također počelo primjenjivati ovakvu praksu.

>> Najbolje mjesto na plaži ‘grabi’ se prije večernjeg izlaska

>> Nema više 'rezervacija', redari miču ručnike s plaža

Komentara 59

DU
Deleted user
11:09 14.08.2015.

zabranu su stavili odmah no tuševa i kabina nigdje....na potezu od Plave plaže do centra vodica cca 500 m samo jedan tuš, smeća u šumici do grla i o tome ni riječi, inače sam protiv rezervacija ručnikom.

ON
oneguy
11:25 14.08.2015.

plačeno??? čijim parama??? a da li oni znaju šta su napisali?? šta njima znači riječ "MOURNING" ?????? za kime žale???

RT
Rollo.Tomasi
11:11 14.08.2015.

Samo neka! Jednom će ponestati ručnika u trgovinama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije