Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pravično suđenje'

Udruga Franak predaje tužbu Ustavnom sudu

Udruga Franak
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
10.06.2015.
u 15:09

Za kaznene prijave protiv odgovornih osoba u osam tuženih banaka glavni je argument presuda Vrhovnog suda o nezakonitoj primjeni promjenljivih kamatnih stopa

Udruga Franak danas predaje tužbu Ustavnom sudu protiv odluke Vrhovnog suda, a pripremaju i kaznene prijave protiv guvernera HNB-a Borisa Vujčića i odgovornih osoba iz osam poslovnih banaka, doznaje T portal od voditeljice udruge Franak Katarine Lucić.

Prema dosadašnjim saznanjima, ustavna tužba pozvat će se na odredbe Ustava vezane uz pravično suđenje i jednakost pred zakonom. Kaznena prijava protiv guvernera Vujčića temeljit će se na odgovornosti za nečinjenje donosno za propuste HNB-a u sprečavanju plasiranja kredita u švicarskim francima. 

Za kaznene prijave protiv odgovornih osoba u osam tuženih banaka glavni je argument presuda Vrhovnog suda o nezakonitoj primjeni promjenljivih kamatnih stopa

Iz udruge Franak najavljuju i prijavu Europskom parlamentu i Europskoj komisiji zbog nepravilnosti koje su utvrdili u presudi Vrhovnog suda. 

>> Boris Vujčić: Dok je kune, bit će i tečajnih rizika

Komentara 5

LI
liskovaca
15:21 10.06.2015.

to je isto kao da su milančetu i lalovcu predali tužbu! Ovi su uvijek na strani kapitala! Ne očekujte njihovu pomoć!

MG
marko.glasnovic.507
16:56 10.06.2015.

dosadan si grizly vise!!! znaci ako sam posudio 100 kuna trazite me 250 kuna da vratim to je lihvarenje..kraj price..kakve klauzule i slicne fore..prosetaj vise dosadan si

LA
LaurenceofArabia
16:00 10.06.2015.

Zelim im svu srecu!!!! Ustavnom bi sudu trebalo tuziti vladu i premijera, i to ne samo radi slucaja Franak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije