Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u subotu pale svijeće

Udruga Franak najavljuje velike prosvjede ako se ne dogovore s bankama

erste banka udruga franak paljenje svijeća zagreb
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
24.03.2015.
u 16:03

Udruga Franak u subotu će održati posljednji mirni prosvjed paljenja svijeća ispred zgrade HNB-a

Udruga Franak u subotu će održati posljednji mirni prosvjed paljenja svijeća ispred banaka, a ako se ne ispune njihovi zahtjevi u pregovorima s bankama, iduće okupljanje, najavljuju, neće biti mirno.

– Navedenim mirnim okupljanjem i paljenjem svijeća, po posljednji put prije okončanja pregovora, odat ćemo počast svim žrtvama kredita sa klauzulom u švicarskim francima. Tim ćemo činom dati podršku i našim kolegama-supatnicima iz država u okruženju, jer će se istoga dana održati prosvjedi u Sarajevu, Beogradu, Ljubljani i Podgorici. Također, pružit ćemo i svesrdnu podršku pregovaračkom timu Udruge Franak za snagu i ustrajnost u pregovorima, sve do okončanja istih – objavila je na svojim internetskim stranicama Udruga Franak.

Dodali su kako su pregovori trenutno odgođeni jer "banke nisu odradile svoj dio posla, odnosno nisu izradile konkretne i detaljne prijedloge za konverziju kredita".

– Istodobno svakoga dana netko od naših članova ili simpatizera biva ovršen ili ostaje bez svoga doma. Toga je bilo dosta! Najavljena subotnja aktivnost posljednja je u nizu takovih naših aktivnosti izražavanja negodovanja zbog nerješavanja problema. U našem slijedećem okupljanju, koje više neće biti mirno okupljanje radi paljenja svijeća, bit će nas daleko više – ističu u Udruzi Franak.

Početak okupljanja u subotu je u 10 sati na Trgu Francuske Republike odakle će pješačiti do zgrade HNB-a gdje će zapaliti 1000 svijeća.

>> Udruga Franak: Moguć dogovor o konverziji iz švicaraca u eure

Komentara 4

DU
dugi
17:59 24.03.2015.

Joj kak ste naivni! Kaj ne postavite sator u nekoj vecoj ulici, udrite rostilj, pozovite ministre, a Kolinda ce doci po duznosti. I eto rjesenja. Sretno cure I decki

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:30 24.03.2015.

nitko tu u hrvatskoj ne prosvjeduje ako ih netko ne plati da stave šator i da ruše suparnike

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
17:32 24.03.2015.

Mirjana Mir i Occupaty vodi ili je ona zadužena samo za prosvjede protiv crkve i Hr branitelja ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije