Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Grčić:

'U trećem kvartalu ove godine možemo očekivati još veći rast BDP-a od onog u drugom kvartalu'

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.09.2015.
u 15:35

Potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Branko Grčić odmah nakon objave DZS-a o industrijskoj proizvodnji sazvao je konferenciju za novinare

U kolovozu je industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla za 2,8 posto na godišnjoj razini, što je već sedmi mjesec zaredom kako raste, ali ipak sporije nego u srpnju (rast od 3,9 posto na godišnjoj razini), objavio je danas Državni zavod za statistiku.

U prvih osam mjeseci ove godine industrijska proizvodnja pala je u samo jednom mjesecu. Potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Branko Grčić odmah nakon objave DZS-a sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako je posebno bitno to što je prerađivačka industrija ojačala 4,2 posto, te kako je brodogradnja u kolovozu porasla čak 95 posto.

– To je dokaz da smo uspješno proveli restrukturiranje hrvatske brodogradnje. U prvih osam mjeseci brodogradnja je porasla za ukupno 36 posto. Samo Uljanik ima knjigu narudžbi vrijednih više od milijardu eura – rekao je Grčić. Naglasio je kako je za 14,7 posto porasla i proizvodnja kapitalnih dobara što znači, tvrdi, da će investicije rasti i u trećem kvartalu.

– Jasno se vidi ubrzavanje trenda rasta industrije. U trećem kvartalu ove godine možemo očekivati još veći rast BDP-a od onog u drugom kvartalu (1,2 posto) – zaključio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

>> Industrijska proizvodnja u odnosu na srpanj u kolovozu pala za 4,1 posto

Komentara 22

PA
pakao1
15:54 29.09.2015.

pa zašto tog čupka nezatvore u ludaru

Avatar zabadalo5
zabadalo5
15:58 29.09.2015.

4 nam godine pričate jednu te istu priču. Niste li već dosadili i samima sebi?

SL
sly7
15:40 29.09.2015.

evo ga...čovjek koji "ne raste" pretvara u "raste", ali nažalost samo te riječi, ništa drugo, naš čarobnjak brankec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije