Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suho i ledeno

U novogodišnjoj noći od - 15 do - 21, snijeg za vikend

sanjkanje zima
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
29.12.2014.
u 21:57

Najveći minus – Prema podacima DHMZ-a, prva dva dana 2015. bit će najhladnija u tjednu

Dane koji slijede obilježit će velika hladnoća. Naime, dok se na Badnjak i za Božić bilo ugodno šetati bez previše odjeće, oni koji Novu godinu kane dočekati na otvorenom morat će se poprilično toplo odjenuti jer će upravo srijeda i četvrtak biti najhladniji tijekom ovog tjedna.

Jutarnje temperature spuštat će se do –15, a ponegdje je moguće čak i do – 21 Celzijev stupanj.

Na Jadranu do osam

Sunca ipak neće nedostajati. Štoviše, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u cijeloj će zemlji na Staru i Novu godinu biti pretežno sunčano i suho, ali iznimno hladno. Tako će nakon jutarnjih velikih hladnoća i dnevni maksimalni iznosi temperatura u unutrašnjosti uglavnom imati negativne predznake. Jedino se na Jadranu očekuju nešto više temperature, od jednog do tri Celzijeva stupnja, a tek ponegdje se predviđa penjanje temperatura do sedam-osam stupnjeva.

Snijega bi mjestimice, i to ponajviše u gorju, u malim količinama moglo biti samo u utorak. Tek ponešto snijega i kiše moglo bi biti na Jadranu, a potom padalina ne bi trebalo biti sve do vikenda. Točnije, do subote kada bi na kopnu i u gorju moglo opet zasniježiti, a uz obalu bi moglo pasti opet malo kiše. Sve će to pratiti i blagi porast temperature pa već u petak i za vikend ekstremno niskih temperatura, koje će obilježiti sredinu tjedna, ne bi trebalo biti.

Orkanski udari

Unatoč najavljenom suncu, niske će temperature pratiti i snažan, hladan vjetar. Već sutra, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod, moći će se u unutrašnjosti povremeno osjetiti jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice uz moguće orkanske udare. No, već u četvrtak hladni i snažni udari vjetra će znatno oslabjeti, nakon čega slijedi i blagi rast temperatura.

Znači, prijelaz iz Stare u Novu godinu obilježit će dva sunčana i suha, ali iznimno studena dana.

>>Bandićeva staza nije očišćena, nitko se nije uhvatio lopate

>>Nakon snijega uslijedile hladnoće. Novogodišnja noć i jutro bit će ledeni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije