Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve veći problem

'U Hrvatskoj se uopće ne govori o mobbingu roditelja nad učiteljima'

zeljko jovanovic,vrgorac,portal (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
03.07.2013.
u 16:47

U RH je prepoznat mobbing na radnom mjestu od strane kolega ili nadređenih, ali skoro pa se ne govori o nasilju tj. mobbingu od strane trećih lica, a u našim školama to su slučajevi mobbinga roditelja na učiteljima, upozorava Sindikat

- Nasilje roditelja nad učiteljima i učenika nad učiteljima je problem koji se ponavlja već nekoliko godina, ali se čini što vrijeme odmiče da je problem sve veći. U Hrvatskoj se o ovom pitanju mnogo govori a malo radi - upozorava Sindikat hrvatskih učitelja koji ističe da je još 2007. godine reagirao i od Ministarstva zahtijevao hitnu intervenciju i poduzimanje mjera kako bi se nasilje nad učiteljima u školama svelo na najmanju moguću mjeru.

- U Hrvatskoj je prepoznat mobbing (iako slabo) na radnom mjestu od strane kolega ili nadređenih, pa čak i podređenih suradnika , ali skoro pa se ne govori o nasilju tj. mobbingu od strane trećih lica, a u našim školama to su slučajevi mobbinga roditelja na učiteljima. Jasno je da će počinilac biti procesuiran od strane nadležnih organa , ali tada je šteta već počinjena i naš zadatak je ( cijele zajednice) prevenirati takve postupke. Prema navodima ministra Jovanovića provodi se od ove školske godine - kurikulum građanskog odgoja, u sklopu kojega se radi na suzbijanju nasilja u školama, kod kojega je naglasak na prevenciji. No, mi ne vidimo učinke kažu u Sindikatu te upozoravaju da \'\' učitelji kroz Kurikulum podučavaju djecu nenasilju a istovremeno ga trpe\'\'.

Stoga bi Sindikat hrvatskih učitelja za početak bio zadovoljan da MZOŠ problem prizna i prepozna, jer to je pola puta do rješenja problema , a zatim da sa Sindikatom hrvatskih učitelja ( čiju suradnju izbjegava) pokuša napraviti plan rješavanja ovog problema.

>>Jovanović: Napad na nastavnika jednak je napadu na policajca!

>>Bivši policajac istukao nastavnicu jer mu kći nije \'pala\' razred!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije