Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađeni putnici

U autobusima Čazmatransa zabranili konzumiranje hrane: 'To su znali bili cijeli obredi s pečenim pilićima'

čazmatrans
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
29.07.2015.
u 12:53

Nemamo ništa protiv da putnik uzme kakvu lakšu grickalicu i nekakav napitak, poručuju iz kompanije

Dok je znak zabranjenog pušenja s precrtanom cigaretom uobičajen u autobusima, čitateljica Glasa Slavonije nemalo se iznenadila kada je ulazeći u autobus prijevozničkog poduzeća Čazmatrans ugledala precrtani hamburger, a ispod njega je pisalo „Zabranjeno konzumiranje hrane“. Riječ je bila o relaciji Zagreb – Osijek, gdje je vožnja trajala gotovo četiri sata, piše Glas Slavonije.

– Moram priznati da sam se iznenadila. Ovakva odluka prema mojem mišljenju i ima logike i nema. S jedne strane riječ je o relativno dugoj relaciji, gdje je moguće da putnici ogladne, dok s druge strane, svi znamo za naše navike konzumiranja hrane čim se krenemo nekamo voziti. Odmah vadimo 'pinkl', ne obraćajući pozornost na putnike oko nas, smetaju li im mirisi koji se šire ili ne. Sjećate se kako je to nekada bilo u vlakovima - kaže čitateljica. 

- Nemamo striktnu zabranu, iako nikada i nije bilo javno dozvoljeno, konzumiranja hrane u autobusu, tijekom vožnje. Vozači imaju naputak da upozore putnika koji želi ući s hranom ili sladoledom da ne unosi to u putnički dio autobusa, odnosno ili da pojede prije ulaska ili da stavi u prateću prtljagu, kaže direktor tvrtke Damir Pavlović.

- Na relaciji Zagreb - Osijek ima stajanja na autobusnim kolodvorima, gdje putnik može izići i pojesti svoju hranu. Smatramo da, zbog drugih putnika, nije u redu da putnik do njih jede tijekom vožnje te time riskira da bude uprljan ili on ili interijer autobusa. Iskustva nam govore da su to znali biti cijeli 'obredi' s pečenim pilićima i rajčicama. Također se i šire mirisi hrane, koji pogotovo smetaju putnicima, a naročito onima koji boluju od kinetoze. Nemamo ništa protiv da putnik uzme kakvu lakšu grickalicu i nekakav napitak. Vodeći brigu o udobnosti i komforu svih korisnika, smatramo našu preporuku opravdanom - navodi Pavlović.

>> Jeftinija registracija 
za autobuse i kamione

Ključne riječi

Komentara 18

TO
Tomislav12345
13:39 29.07.2015.

apsolutno se slažem sa takvom odlukom

AB
abendblatt
13:58 29.07.2015.

Ispravna odluka, a o napravljenom smecu koje svugdje zavrsava a najvise na podu i naslonima sjedala da i ne govorimo.

Avatar eli974
eli974
14:00 29.07.2015.

a najbolje mi je kad neki ljudi još skinu cipele i raskomote se kao doma a noge kao da nije prao mjesec dana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije