Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLITVICE

Karamarko: Šokiran sam i konsterniran, Šešelj je notorni zločinac

plitvice
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/10
31.03.2016.
u 15:25

Lucić: Zadnji je to fašizam u Europi, a riječ je o srpskom fašizmu, i s tim je okončano

– Mi, hrvatski branitelji, koji smo stvarali ovu zemlju, koji smo iznikli iz naroda, iznimno smo nezadovoljni stanjem u Hrvatskoj i zahtijevamo da se ova zemlja pokrene, da se vrati osmijeh na lica djece. Pet godina nam je trebalo da Hrvatsku obranimo, a već 20 godina čekamo da se ispune obećanja političara. Vi, koji ste izabrani, shvatite da ovaj narod više nije spreman čekati, nema strpljenja, shvatite da je narod došao do krajnjih granica izdrživosti i bit ćete odgovorni ako procesi izmaknu kontroli. Dosta je bilo priča o fašizmu i antifašizmu te podvale u kojoj se preskače značaj Domovinskog rata koji je značio zajedništvo čitavog naroda. Zadnji je to fašizam u Europi, a riječ je o srpskom fašizmu koji je donio štete i nesreću Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini te na Kosovu. Mi smo pobijedili u Domovinskom ratu, s tim je okončano u ratu u kojem je i Josip Jović dao svoj život, kao i tisuće drugih branitelja – kazao je, između ostalog, general Josip Lucić, na obilježavanju 25 godina od pogibije prvog hrvatskog redarstvenika u akciji na Plitvicama, gdje je upravo general Lucić bio zapovjednik akcije Plitvice '91.

General Lucić kazao je kako nova vlast više nema vremena čekati, kako nema pravo biti neučinkovita, trošiti vrijeme na priče i biti spora, jer je nužno brzo i odlučno političko djelovanje kako bi se pokrenulo gospodarstvo, pomoglo mladima da nađu posao, da se ne iseljavaju, da se pokrene poljoprivreda.

Na obilježavanju četvrt stoljeća akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića, na manifestaciji koju je organizirao MUP, bili su i šef Sabora Željko Reiner, potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, izaslanik predsjednice države Ante Deur, zatim ministri unutarnjih poslova Vlaho Orepić i branitelja Tomo Medved te vojni ordinarij mons. Jure Bogdan. Na obilježavanju su bili i pripadnici Udruge specijalne jedinice policije Grom Karlovačke županije koji su istrčali maraton dug od Karlovca do Plitvica u spomen na sve žrtve Domovinskog rata. Maraton se održava sedmu godinu zaredom. Tom prilikom Tomislav Karamarko i Željko Reiner komentirali su i odluku Haaškog suda o oslobađanju Vojislava Šešelja za ratne zločine.

– Zgrožen sam odlukom Haaškog suda koja nas je sve zatekla na Plitvicama dok obilježavamo prvu žrtvu u Domovinskom ratu. Vojislav Šešelj koji je notorni zločinac da bude oslobođen po svim točkama optužnice, osoba koja se smije svima nama i čitavom svijetu i tom sudu koji ga nije znao osuditi. Da on bude oslobođen? Šokiran san i konsterniran – komentirao je Tomislav Karamarko. Predsjednik Sabora Željko Reiner kazao je kako se nada da je riječ o pogrešci suda.

– To je teško komentirati kada se zna da je riječ o osobi koja je ismijavala taj isti sud i koja je bjelodano ratni zločinac. Zato se nadam da je to pogreška suda. Odluka je prvostupanjska i nije pravomoćna. Uvjeren sam da će se Tužilaštvo žaliti i da će pravda ipak pobijediti, bez obzira na to što je riječ o sudu koji presuđuje ne samo po pravu već i po drugim kriterijima – kazao je Željko Reiner.

Karamarko je komentirao i najavljeno poskupljenje dodatnog zdravstvenog osiguranja.

– Poskupljenje dodatnog zdravstvenog osiguranja nije udar na socijalu, vidjet ćemo tko će biti pogođen, ali to nije udar već je to mjera štednje. Do poskupljenja je moralo doći jer se borimo za smanjenje duga. Hrvatsko zdravstvo je zaduženo gotovo pet milijardi kuna, zapravo nitko ne zna koliko je zaduženo i zato se ovaj potez morao napraviti. To je borba protiv zaduženja, za smanjenje duga i da se dalje ne zadužujemo. Zato u taj segment  uvodimo red. Znam da je to nepopularna mjera i nadam se da više neće biti takvih zahvata – kazao je Tomislav Karamarko.

>> Sutkinja Lattanzi nije se složila s ostalim sucima: 'Imala sam osjećaj da se vraćam stoljećima unatrag'

Komentara 45

Avatar abakus
abakus
16:05 31.03.2016.

Realno, ne vidim zašto bi Šešelj trebao biti osuđen kad živimo u društvu u kojem je jedan zločinac poput tita i dalje osoba po kojoj trgovi i ulice nose imena i kojeg i dalje njegovi sljedbenici hvale i brane. Dokle god je to tako, što se mene tiče može i Pol Pot dobiti Nobelovu nagradu za mir. To nisu zakoni, tu nema poštovanja čovjeka, nema kazne za ubojice i nalogodavce ubojstava, za ratne huškače i zločince i nema pravde. Neka. Neka se samo Šešelj šepiri. Tako i mi već desetljećima gledamo ime onog zločinca na trgu HNK i bal njegovih simbola koji se svake godine iznova održava u Kumrovcu - u čemu je razlika između Šešeljevog likovanja i četničkih šubara u Srbiji i toga?

AP
a.p.tools
16:13 31.03.2016.

karamarko, ako ovo "hina" vidi sto si izjavio, banirat ce i tebe u roku nista.

Avatar matica_
matica_
16:02 31.03.2016.

Traziti ponistenje ove ludjacke sudske odluke i zaposliti sudce koji su tako glasovali u putujucem cirkusu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije