Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasprava o razrješenju

Točka o Lozančiću skinuta s dnevnog reda glasovanjem na zahtjev Domoljubne koalicije

Dragan Lozančić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
18.02.2016.
u 14:24

Preglasavanjem je točka maknuta s dnevnog reda, a za njeno skidanje glasovali su članovi Odbora iz redova HDZ-a, HSLS-a, Mosta te zastupnik albanske manjine koja je dio Bandićeva kluba.

Iako se očekivalo da će Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas raspravljati o razrješenju šefa SOA-e Dragana Lozančića, koje je tražila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, na zahtjev članova Domoljubne koalicije ta je točka skinuta s dnevnog reda, odnosno na početku sjednice je Miroslav Tuđman rekao da se ne slaže s dnevnim redom na kojemu je i rasprava o razrješenju Lozančića.

Preglasavanjem je točka maknuta s dnevnog reda, a za njezino skidanje glasovali su članovi Odbora iz redova HDZ-a, HSLS-a, Mosta te zastupnik albanske manjine koja je dio Bandićeva kluba.

Vijeće je raspisalo natječaj za predsjednika i članove Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih službi budući da je prethodnom sazivu mandat istekao još u listopadu prošle godine.

Predsjednik Odbora Ranko Ostojić istovremeno je tajnici Odbora naložio da za sljedeću sjednicu pripremi javni poziv za Vijeće za građanski nadzor nad primjenom policijskih ovlasti.

– To je tijelo neuspješno rješavano u proteklom mandatu, a jednako je važno za građanski nadzor službi – ocijenio je Ranko Ostojić. Time je i završio otvoreni dio sjednice, a članovi Odbora na zatvorenom dijelu sjednice ostali su raspravljati o točki "razno".

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

>> Olujić: Lozančić je na čelno mjesto SOA-e došao bez sigurnosne provjere

>> Most želi da Lozančića sasluša Odbor za nacionalnu sigurnost

Komentara 96

GI
gismund
14:54 18.02.2016.

valjda si predsjednica i premijer mogu sami izabrati čelne ljude u koje imaju povjerenje, a ne da im ih nameće drug ostoja

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
14:52 18.02.2016.

bravo za domoljubnu koaliciju, nema povratka na staro .... necete drugovi iz sdp-a vise provoditi po hrvatskoj memorandume srpske akademije nauka i umetnosti

ZO
zoom
14:51 18.02.2016.

a što bi taj odbor imao uopće raspravljati o lozančiću?!? predsjednica traži njegovo razrješenje jer nema više u njega povjerenja i što o tome uopće ima raspravljati ostojić osim u politikantske svrhe!!? ako premijer prihvati zahtjev predsjednice, odluka stupa na snagu i gotova priča!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije