Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZRJEŠENJE

Olujić: Lozančić je na čelno mjesto SOA-e došao bez sigurnosne provjere

Željko Olujić
Foto: Filip Brala/PIXSELL
16.02.2016.
u 16:21

"Na tu je poziciju postavljen zahvaljujući tadašnjem premijeru Milanoviću i ministru obrane Kotromanoviću"

– Dragan Lozančić je strani državljanin koji je bez sigurnosne provjere došao na čelno mjesto sigurnosne zajednice. Već to je dovoljno za smjenu – komentirao je poznati odvjetnik Željko Olujić slučaj razrješenja ravnatelja SOA-e u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

– Na tu je poziciju postavljen zahvaljujući tadašnjem premijeru Milanoviću i ministru obrane Kotromanoviću, a odužio im se za vrijeme predizborne kampanje. Ulogu u svemu je imao i tadašnji predsjednik Josipović. Ipak, uvjeren sam da će premijer Orešković supotpisati razrješenje. Sama činjenica da je predsjednica ustvrdila da je prekršen zakon treba biti dovoljna za razrješenje – rekao je Olujić.

Odvjetnik Veljko Miljević rekao je u istoj emisiji da do cijele zbrke ne bi došlo da su predsjednica i premijer izišli sa zajedničkim supotpisom, a na pitanje što će se dogoditi ako premijer ne supotpiše, odgovorio je da razrješenja u tom slučaju neće biti i da se onda čeka kraj mandata ili se ide na druge metode razrješenja.

>> MUP odustao od prekršajne prijave da ne propadne proces za Olujića

>> Norac se naljutio na Olujića i otkazao mu punomoć

Komentara 81

DU
Deleted user
16:40 16.02.2016.

Skandalozno: Šef SOA-e Lozančić pao na sigurnosnoj provjeri

DU
Deleted user
16:41 16.02.2016.

U vezi Lozančića je ostao otvoren jedan ključni problem, pred kojim su se na isti način zatvarale oči tada (2012.) i još više sada. Radi se o tome da su Kotromanović i Milanović predložili Lozančića na visoku državnu dužnost iako se znalo da je on pao na sigurnosnoj provjeri. Opće je poznato pravilo svih sigurnosnih službi u svijetu, da je za zapošljavanje u sigurnosnoj službi obvezno provođenje sigurnosne provjere te da se ni na najniže mjesto ne može zaposliti osoba koja je pala na sigurnosnoj provjeri.

BA
barbaizamerike
16:34 16.02.2016.

A ko je Milanovicu sapnuo da ga postavi nebi o tome neka to neko drugi napise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije