Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMOPREDAJA VLASTI

Orešković: Izazovi su ispred nas, ali moj tim je spreman. Milanović: Želim mu sve najbolje

Primopredaja vlasti
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/9
23.01.2016.
u 00:02

Odgovarajući na novinarska pitanja Orešković je rekao da je izdržao dugu raspravu, ali je bilo previše govora o ustašama i partizanima.

Nakon što su zastupnici u Saboru podržali Vladu Tihomira Oreškovića nekoliko minuta prije ponoći uslijedila je primopredaja vlasti u Banskim dvorima.

Zoran Milanović Banske dvore prepustio je novom premijeru Tihomiru Oreškoviću te njegovim zamjenicima Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu.

Orešković je na engleskom pitao Milanovića može li mu dati savjet (Any advice), na što mu je Milanović odgovorio: None whatsoever.

- Nemamo nuklearnog oružja, pa ne mogu dati nuklearnu šifru, to je to. Gospodin Orešković je dobio mandat u Hrvatskom saboru i ja mu želim sve najbolje. Neće biti jednostavno. Lakše nego prije četiri godine, ali neće biti jednostavno - rekao je Milanović i rukovao se s Oreškovićem.

Orešković je rekao da su pred njim izazovi, ali da je njegov tim spreman na odgovornost, kao i na pokretanje gospodarstva i poboljšanje standarda građana. Odgovarajući na novinarska pitanja rekao je da izdržao dugu raspravu, ali je bilo previše govora o ustašama i partizanima.

- Imamo pametnijih tema jer se treba baviti budućnošću, a ne prošlošću - zaključio je Orešković. Milanović i predstojnik njegova ureda Tomislav Saucha nakon toga napustili su Vladu srdačno se pozdravljajući s osobljem koje ih je ispratilo sa suzom u oku.

>> Karamarko: Počelo je sretnije vrijeme za sve građane Hrvatske

>> Ivan Lovrinović: Neću vas podržati jer je Most odustao od ključnih momenata ekonomskog programa

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Komentara 84

AN
Antioh
00:18 23.01.2016.

Kuvar Stevica, kuvarica Milja, te ostali drugovi I drugarice koji su dejstvovali po Banskim dvorima, dobra vijest za vas (koji ste ispratili Nepogresivog vodju sa suzom u oku). Traze se armiraci u Njemackoj, sobarice u Irskoj Itd. Nije smak svijeta, glavu gore

BU
Burger
00:13 23.01.2016.

Nadajmo se da će Oreškovic imati puno uspjeha

DU
Deleted user
00:13 23.01.2016.

Nema noćas sna...ha, druže Milanoviću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije