Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ICT Supergirls 2016

Sve više djevojaka odlučuje se za karijeru u ICT industriji

ICT Supergirls 2016
Foto: Promo foto
1/3
28.04.2016.
u 13:15

Drugu godinu zaredom održan je događaj „ICT Supergirls 2016“ koji potiče djevojke da ostvare karijeru u ICT industriji

“Girls in ICT” dan održava se svake godine u travnju, a do sada je obilježen u 150 zemalja, s više od 5300 evenata na kojima je sudjelovalo preko 177 000 djevojaka i žena širom svijeta. U Hrvatskoj je ovo događanje organizirala tvrtka Lemax (iTravel Software).

Događaj je bio namijenjen učenicama srednjih škola i studenticama završnih godina fakulteta. Inicijativa je pokrenuta zbog želje za poticanjem djevojaka da se odluče za karijeru u ICT zanimanjima koja se u društvu često smatraju „muškim“.

- Prijavila sam se na događaj jer se još uvijek tražim. Puno je opcija što mogu raditi nakon fakulteta, ali nisam se nikad usmjerila u ovom području jer sam zbog utjecaja okoline imala pogled na industriju kao „mušku“ industriju. Ljudi ne znaju zapravo što ovaj sektor nudi i vrlo je korisno doći na ovakva događanja i čuti nešto novo. Meni je ovo proširilo pogled i dalo motiv da razmislim o sebi, vidim gdje sam sada i gdje želim biti. Oduševljena sam odnosima unutar timova Lemaxa, svi su prijateljski nastrojeni. Svaka čast na organizaciji! - izjavila je jedna je jedna od studentica sudionica događaja.

Uz predavačice iz tvrtke Lemax koje su predstavile odjele u organizaciji, projektu su se odazvale i brojne gošće predavačice – Antonija Bilić Arar (BlaBlaCar Hrvatska), Željka Tičić (IBM), Maja Bilić (Google) te nositeljica predavanja Vedrana Miholić (CROZ). Na vlastitim primjerima objasnile su sudionicama svoj put ka lidericama i približile im mogućnosti koje im se pružaju u informacijsko-komunikacijskom svijetu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije