Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši premijer

Sud odbio drugu jamčevinu koju je ponudila obrana Ive Sanadera

Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
19.10.2015.
u 16:50

Sudu su sporne nekretnine Luke Bebića, Josipa Radoša i Mirjane Sanader

Obrana Ive Sanadera nije uspjela ni iz drugog pokušaja. Naime, iako su ovaj put skupili sedam nekretnina kojima su trebali jamčiti Sanaderovu obranu sa slobode, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda jučer je ponovo odbilo Sanaderove branitelje s njihovim prijedlogom nekretnina. Ovaj put od sedam nekretnina sporne su bile tri, a koje, objasnio je Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda.

Izjava bez punomoći

– Kod nekretnine koja je u suvlasništvu Mirjane Sanader sporno je što ona nije etažna vlasnica tog dijela nekretnine, a tu nije izvršena ni procjena idealnog dijela jedne trećine kuće. Kad je riječ o nekretnini u vlasništvu Luke Bebića, izjava kojom se odobrava stavljanje hipoteke na nekretninu nije usklađena s procjenom građevinskog vještaka jer nekretnine na koje daje založno pravo nisu uključene u tu izjavu. Što se tiče nekretnine u vlasništvu Josipa Radoša, izjavu da se na taj stan može upisati hipoteka dala je Radoševa supruga, koja nije vlasnica tog stana, a nije priložena ni punomoć da je ovlaštena dati nekretninu pod jamstvo – kazao je Devčić. Što o svemu ovome misli Sanaderova obrana, nije bilo moguće doznati jer je Jadranka Sloković na upit kakva je odluka suda kazala: – Izjave neću davati, imate druge izvore informacija.

Možda i treće jamstvo

Sanaderovi branitelji tako nastavljaju na neki način bojkotirati medije s kojima ne komuniciraju od sjednice Vrhovnog suda u aferi Fimi media. A od te sjednice traje i trakavica oko bivšeg premijera. Jer, nakon što je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu u aferi Fimi media, ukinuo je i istražni zatvor Sanaderu, da bi mu zatim odredio novi zbog opasnosti od bijega. Potom mu je istražni zatvor zamijenio jamstvom od 12,4 milijuna kuna, a prva jamčevina koju je obrana ponudila odbijena je zbog nepotpune dokumentacije. Kako im se to sada dogodilo drugi put, na ovu odluku mogu se žaliti Vrhovnom sudu ili doći s prijedlogom nove jamčevine.

>> Sanaderova obrana za jamčevinu sada nudi 7 nekretnina – evo čije su

>> Može li najslavniji hrvatski zatvorenik biti opasan izvan tamnice, kome i za koga?

Ključne riječi

Komentara 95

DU
Deleted user
15:16 19.10.2015.

tko je i zasto prodao cedevitu, dobar poklon

DU
Deleted user
15:03 19.10.2015.

Udba je inicirala energetsko porobljavanje Hrvatske od Špiljka, Račana, preko Linića i Sanadera do danas. INA je uvijek bila komunistička kasica-prasica i dan danas uzimaju proviziju za štetne ugovore. Orban s tim nema ništa, osim što je pametno iskoristio neprijatelje Hrvatske unutar zemlje.

DI
Diosiario
15:29 19.10.2015.

Kad bi pravosuđe uvijek bilo ovako "fiskalno"? A na koga je upisana ona Kotromanovićeva neketnina, onaj stan u Zagrebu? Na koga je upisana ona velika vila na Pašmanu s tri velika apartmana u vlasništvu Siniše Hajdaša Dončića koju ovaj nije upisao u imovinsku karticu? Na koga su upisane nekretnine u vlasništvu Vesne Nađ koja ima nekretnina kao da je direktorica Microsofta a ne obična državna službenica? Pazi ovo, nije on dao izjavu nego nbjegova žena s njegovom punomoći i to nije valjano jer ona nije vlasnik nekretnine. I to je kao pravno održivo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije