Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić

'Milanović će vjerojatno čestitati Grabar Kitarović kad pobjeda bude službena'

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.01.2015.
u 11:17

Istaknula je kako je opterećenje Josipoviću eventualno bila nedovoljno dobra komunikacija Vlade s javnošću

U emisiji "A sada Vlada" Hrvatskog radija gostovala je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić koja je komentirala rezultate predsjedničkih izbora. 

Osvrnula se i na izostanak čestitke premijera.

 – Čestitala sam novoizabranoj predsjednici na izbornoj pobjedi, a premijer će joj vjerojatno čestitati kad ta pobjeda bude konačna i službena.

Na pitanje koliko je Zoran Milanović bio uteg Josipoviću na izborima, Pusić je odgovorila:

 – Ne mislim da je Vlada bila opterećenje Josipoviću. Vlada je pokazala kako se može pošteno i bez korupcije raditi da se zemlja dovede u povoljniju situaciju, a ne da se samo misli na svoju promociju – kazala je Pusić.

Istaknula je kako je opterećenje Josipoviću eventualno bila nedovoljno dobra komunikacija Vlade s javnošću.

Pusić se nada kako će se novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odmaknuti od stranke.

 – Za nas bi stranački bilo bolje da ostane glasnogovornica radikalnijeg dijela HDZ-a, ali šire gledano bilo bi bolje da se odmakne od postojeće retorike – kazala je i dodala kako je spremna na dobru i profesionalnu suradnju.

O odnosima buduće predsjednice prema Srbiji, Pusić je kazala kako se liderska uloga Hrvatske u regiji ne smije dovoditi u pitanje.

 – Želim vjerovati kako je riječ samo o euforiji kampanje te će se Grabar Kitarović postupno identificirati s tom funkcijom – kazala je Pusić.

Na pitanje je li za bolju budućnost BiH nužna promjena ustroja zemlje Pusić je kazala kako je "bit promjena redoslijeda rješavanje problema".

 – Sve probleme bit će lakše riješiti kad se vidi da BiH ima budućnost. Za njezin europski uspjeh potrebni su svi narodi – kazala je Pusić.

O odbijanju vraćanja Šešelja o pritvor Pusić je rekla kako joj se "objašnjenja ne čine argumentirana".

 – Nema nikoga tko može efikasno kontrirati toj odluci vijeća. Mislim da je bilo kome prostim okom vidljivo da Šešelj ovakvim ponašanjem svoje suđenje treba čekati u zatvoru. Iscrpljene su sve mogućnosti. Sve ostalo može biti politička demonstracija, ali nije realno da će se utjecati na odluku suda. Šešelj na slobodi predstavlja opterećenje za regiju, najviše za Srbiju – kazala je.

Slučaj Branimira Glavaša nije željela komentirati dok ne prouči odluku.

komentirala je napad na redakciju časopisa Charlie Hebdo.

 – Komparativno gledano, Hrvatska je sigurna zemlja, ali ne treba se zavaravati, svi su potencijalno izloženi toj opasnosti. Tome se može oduprijeti samo zajedništvom i suradnjom – kazala je Pusić.

>> Pusić: Ako Grabar Kitarović pobijedi, Vlada je jedina obrana od povratka u korupciju i nacionalizam

Komentara 234

KA
kafka
08:23 14.01.2015.

A ja se nadao da će se gospođa Pusić odmaknuti od antihrvatstva - ali nije - ustrajna je u namjeri zatiranja hrvatskog.

Avatar uprknuce1
uprknuce1
08:28 14.01.2015.

U sposobnoj si Vladi, pa ti riječi imaju težinu. List na vjetru

Avatar kravata
kravata
08:28 14.01.2015.

Ako su HDZ-i radikalni onda su općine sa većinskom nacionalnom manjinom 98,7 % glasova za protukandidata 100 % ? ? ? i oni kojima je bilo dobro za vrijeme mandata gospodina Josipovića a njihov zastupnik već poručio nema poboljšanja saja sa njihovom maticom zemljom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije