Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODNIJA TRGOVINA

Srbija još ne potpisuje povlastice za Hrvatsku iz CEFTA-e

Joško Klisović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
08.05.2014.
u 17:05

Sve zemlje CEFTA-e trebale bi produžiti povlastice koje je Hrvatska imala prije

Iako je Hrvatska članica EU već deset mjeseci, niz trećih zemalja koje bi joj trebale omogućiti slobodniju trgovinu to još nisu učinile. Sve zemlje CEFTA-e trebale bi produljiti povlastice koje je Hrvatska imala prije, ali to su učinile Albanija, Crna Gora i Makedonija dok je Srbija jesenas obećala to učiniti no nije još uvijek ništa potpisala, a BiH nije ni obećala to učiniti. 

Zamjenik ministrice vanjskih poslova Joško Klisović danas je u Bruxellesu zatražio da se ti postupci ubrzaju u Srbiji i BiH, a iznio je i podatke o tome da ni Južna Afrika, Kolumbija, Peru, Meksiko, Čile i zemlje Afrike još nisu proširile svoje trgovinske sporazume s EU i na Hrvatsku, što bi također trebale čim prije učiniti.

>> Nakon ulaska RH u EU izvoz hrane u BiH pao 45%. Koga to brine!?

Komentara 11

DI
dokazano.istinito
17:56 08.05.2014.

pa zar nije bruka i sramota da sada kada smo u EU i Nato da se jos igramo time sta srbija kaze....okrenimo se poljskoj, ceskoj, madjarskoj ,njemackoj, albaniji, i ostalima..srbija je proslost i nju tretirati onako kako dolici Hrvatskoj koja je sada EU i Nato.

Avatar Jorge
Jorge
18:05 08.05.2014.

Valjda će inicijativa biti uspješna kao i kod pregovora sa Švicarcima. Nama kvote, a Europskoj uniji lova - za zpošljavanje Hrvata. Naravno, sve predstavljeno kao nevjerojatan uspjeh EU diplomacije!

Avatar filipides
filipides
20:08 08.05.2014.

A zašto bi potpisala ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije