Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva izborna skupština

Siniša Kovačić: Prioritet udruge besplatna pravna pomoć za novinare

05.11.2015., Zagreb - Sinisa Kovacic, novinar HRT-a.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
06.11.2015.
u 07:00

Inicijativa za osnivanje udruge HNIP aktivirana je prije četiri mjeseca i dosad već okuplja 45 novinara i publicista

Za prvog predsjednika Udruge hrvatskih novinara i publicista (HNIP) izabran je na izbornoj skupštini Siniša Kovačić. Potpredsjednica je Katja Kušec, tajnik Hrvoje Juvančić, izabrani član tajništva je Marko Jurič, predsjednik Etičkog foruma mr. Jure Vujić, predsjednik Nadzornog odbora Ivan Blažičko, članovi Nadzornog odbora su Ivan Hrstić i Vedran Kukavica, a članovi Etičkog foruma Karolina Vidović Krišto, Zorislav Lukić, Ana Milić, Dijana Čović, Ivo Kujundžić, Krešimir Čokolić, Jozo Barišić, Ljiljana Vinković, Miro Branković, Davorka Gašparović, Robert Valdec i Vladimir Milinović. Mandat im traje četiri godine.

– Među prioritetima bit će nam organiziranje besplatne pravne pomoći novinarima koji su zbog svog profesionalnog djelovanja egzistencijalno ugroženi ili profesionalno degradirani – istaknuo je Siniša Kovačić. Inicijativa za osnivanje udruge HNIP aktivirana je prije četiri mjeseca te već okuplja 45 novinara i publicista.

>>Nepoznato priznanje za nepoznata postignuća negdašnjim spikericama

>>Svi šute osim mene i Bilića, strah se uvukao u prisavske hodnike

Komentara 8

GU
gustirna
08:57 06.11.2015.

kratko da krace ne moze.....ali kada terselicka zine imamo clanak za tri ekrana....

PE
perfa57
12:06 06.11.2015.

Kada se oglase Leković i Lukićka-Pupovac (HND) onda je vijest na 2 stranice, a za HNIP samo agencijska vijest. Sve je jasno, ali neće još dugo.

TO
tolitol
09:35 06.11.2015.

Dobra vijest. Potrebno je tako nastaviti i drugdje i na taj način konačno uvesti pluralnost i u području cehovskih udruga. HND nikada nije bilo mjesto koje štiti interese i prava svih novinara nego je uvijek djelovalo kao neka vrsta SDP-ovog partijskog komiteta. Šteta je jedino što se ovo nije napravilo daleko ranije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije