Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon početka suđenja

Sindikat liječnika kreće u smjenu dr. Ivice Babića

Ivica Babić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
18.10.2014.
u 08:00

Pokrenute su izmjene Statuta Hrvatskog liječničkog sindikata, i to, kako čujemo od nekih liječnika članova sindikata, baš kako bi se omogućila smjena dr. Babića

Šef liječničkog sindikata dr. Ivica Babić doskora bi mogao biti smijenjen s čela sindikata, kojeg je osnovao i u kojem je najviše radio. Pokrenute su, naime, izmjene Statuta Hrvatskog liječničkog sindikata, i to, kako čujemo od nekih liječnika članova sindikata, baš kako bi se omogućila smjena dr. Babića. Sadašnji Statut, naime, onemogućuje smjenu predsjednika.

- On je osnovao sindikat i najzaslužniji je za njega, ali postoji mišljenje da bi onaj protiv koga je podignuta optužnica zbog toga imao balast u kvalitetnom vođenju sindikata – povjerio nam je jedan liječnik. Statut će se mijenjati, potvrdio je predsjednik Statutarne komisije Liječničkog sindikata dr. Drago Ćaleta prvi dio našeg pitanja – mijenja li se zbog smjene predsjednika. 

- Mijenjat ćemo statut jer je isti od 1995. godine a s vremenom se uvidjelo da bi bilo dobro prilagoditi ga nekim očekivanim situacijama. Nije usmjereno ni na koga osobno. Prvenstveno je tu činjenica da je Vlada htjela liječnike izbaciti iz kruga reprezentativnih sindikata pa sad o našem statusu odlučuju medicinske sestre, ali naši pravnici kažu da to nije legitimna odluka i da smo i dalje reprezentativni sindikat – kaže dr. Ćaleta.

Statutarna komisija odaslala je svim predsjednicima sindikalnih podružnica poziv, da do 20. listopada predlože što bi sve trebalo u Statutu mijenjati. Zasigurno, bit će tu prijedloga koji bi omogućili smjenu predsjednika. Naime, od trinaest članova Glavnog odbora, sedam ih je predlagalo dr. Babiću povlačenje još u svibnju, nakon njegova privođenja. Predlagali su da zamrzne svoju funkciju ili da odstupi jer ga optužnica može ograničavati u najboljem vođenju sindikata, dok je drugo mišljenje bilo da bi Babićevo povlačenje značilo priznanje njegove krivnje.

Babić nije smijenjen, ali su odnosi u Sindikatu zahladnjeli, a o Sindikatu liječnika – koji formalno nije prekinuo svoj štrajk već ističu da ga mogu nastaviti ako procijene da im to odgovara – gotovo se ništa nije čulo u javnosti. Prošlotjednim početkom suđenja dr. Babiću, optuženom da je pomoću lažne dokumentacije došao do ratnog invaliditeta, Sindikat je, čini se, odlučio poduzeti neke korake. Kakve – znat će se u studenom. Dr. Babić nije odgovorio na sms kojim smo ga zamolili da komentira situaciju.

>>Dr. Babić odbacio optužbe da je ratni profiter

>>Uhićen Ivica Babić! Sumnjiče ga za ratno profiterstvo!

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
12:13 18.10.2014.

bio je dobar dok nije dirnuo u partiju..stare udbaške fore..

NV
novo vriijeme
09:53 18.10.2014.

Ne bi Babić bio nikada ratni profiter da je podupro smanjenje uvjeta rada hrvatskih liječnika i njihovo iseljavanje u druge zemlje te uvoz 3. kategorije liječnika iz okolnih zemalja kako bi što više novaca ostalo za adaptacije Ostojićevih prostorija nana KBC Zagreb, nabavku nepotrebnih aparata i sumnjive natječaje.

Avatar mama mia
mama mia
15:43 19.10.2014.

Babiću, hoćeš novćića novćića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije