Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo suđenje

Dr. Babić odbacio optužbe da je ratni profiter

Ivica Babić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.10.2014.
u 17:36

Šefa Hrvatskog liječničkog sindikata tužiteljstvo tereti da je proračun oštetio za 768.000 kuna kada je lažirao povijest ozljeda

Nisam kriv, izjavio je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić u ponedjeljak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu i odbacio optužbe za ratno profiterstvo.

Tužiteljstvo ga tereti da je proračun Republike Hrvatske oštetio za 768.000 kuna jer je smetnje vida koje je navodno imao od djetinjstva lažno prikazao kao ozljede zadobivene u ratu. Babić je, prema optužnici, na temelju lažne liječničke dokumentacije, 1995. podnio zahtjev da mu se dodijeli status ratnog vojnog invalida. To je i dobio 1996.

Priznat mu je status vojnog invalida koji ima 40-postotni trajni invaliditet te mu je dodijeljena invalidnina. Prema optužnici, Babić je na osnovu tog rješenja i lažnog invaliditeta do ožujka ove godine ostvario razna prava, a obračunavan mu je i manji porez i prirez. Šef liječničkog sindikata od početka tvrdi da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

nače, Babić je krajem prošle godine pokrenuo štrajk liječnika, a početkom veljače, nakon pet dana istražnog zatvora u Remetincu, kazao je da je cijeli slučaj motiviran politikom.

>> Uhićen Ivica Babić! Sumnjiče ga za ratno profiterstvo!

>> Ivica Babić i Nikica Gabrić zamalo se potukli u Bujici

Komentara 1

DO
doktorica
23:20 07.10.2014.

tko mu je kriv što nije otišao raditi van,pa sada ima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije