Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu

SDP i predstavnici manjina napustili sjednicu jer na dnevni red nije uvrštena izjava Glunčića

 Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
13.12.2016.
u 14:19

Predsjednik Odbora Krstulović Opara nakon kraće konzultacije s ostalim članovima Odbora odlučio je prekinuti sjednicu rekavši da, premda imaju kvorum, ne žele "matematički" izglasati članove Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora na kojoj su trebali biti izabrani članovi Vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj te raspravljena ostavka predsjednika Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju Vlatka Silobrčića prekinuta je na samom početku nakon što su sjednicu napustili članovi SDP-a i predstavnici nacionalnih manjina.

Na početku sjednice u ime SDP-a Mirando Mrsić tražio je dopunu dnevnog reda raspravom o izjavi državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i visokog obrazovanja Matka Glunčića, koju je ocijenio diskriminirajućom prema djeci s posebnim potrebama i djeci nacionalnih manjinama. Mrsić smatra da je državni tajnik prekršio Zakon o sprečavanju diskriminacije.

Prijedlog je odbio predsjednik Odbora Andro Krstulović Opara koji je Mrsiću odgovorio da za tu izjavu nije nadležan Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, nego Odbor za ljudska prava. Krstulović Opara predstavnicima SDP-a prigovorio je da svoj prijedlog nisu adekvatno ni pripremili te da neće dopustiti da se Odbor bavi stvarima za koje nije nadležan i postane tribina za političke borbe.

Zastupnik SDP-a Željko Jovanović inzistirao je na tome da ta točka uđe u dnevni red te je nakon kraće rasprave između članova Odbora i predsjednika, zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac zatražio odgodu sjednice u ime kluba nacionalnih manjina.

Članovi Odbora iz SDP-a nakon kraće burne rasprave napustili su sjednicu, a nakon njih sa sjednice su otišli i zastupnici manjina Milorad Pupovac i Veljko Kajtazi.

Predsjednik Odbora Krstulović Opara nakon kraće konzultacije s ostalim članovima Odbora odlučio je prekinuti sjednicu rekavši da, premda imaju kvorum, ne žele "matematički" izglasati članove Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Sjednicu je odgodio na neodređeno vrijeme zamjerivši predstavnicima oporbe da nisu ni željeli sudjelovati u raspravi ovoj temi važnoj za hrvatsku znanost.

>> Državni tajnik Glunčić: Ispričavam se javnosti ako sam svojom izjavom nekoga uvrijedio

>> Državni tajnik iskreno priznao gaf: Žao mi. Odmah sam shvatio da to što sam izrekao nije politički korektno

Komentara 8

KR
kruti125
16:43 13.12.2016.

partijcu samo bježe kad im nekaj nije po volji,prave partizanske cvilidrete,ihihihihi

Avatar TAJSAM
TAJSAM
17:59 13.12.2016.

Ili je po komunističkim pravilima ili nikako. Komuniste izbaciti iz Sabora i zabraniti partiju jel su nasljednici koljača Hrvata. Nikako im ne dopustiti da svoju volju uvijek sprovode. Pozdrav dobrim ljudima

TM
trade_mark
15:25 13.12.2016.

hadeze ponovno jaše! pod svaku cijenu ne dopustiti raspravu o obrazovanju i zadržati nesposobne kadrove na ključnim mjestima, kako bi glasačko tijelo ostalo na intelektualnom i moralnom razvoju koji dozvoljava glasanje za 'adeze!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije