Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANAČKI IZBORI

Ostojić: Glasujte za istinski SDP! Bernardić odgovara: Pobjeđuje SDP, nema poraženih

Davor Bernardić, Ranko Ostojić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
26.11.2016.
u 13:55

Ostojić je poručio članovima svoje stranke da glasaju za istinski SDP, i to je sve što im je imao za kazati

Kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić u subotu je u Splitu, nakon glasovanja u drugom krugu unutarstranačkih izbora, izjavio kako očekuje da na izbore dođe što više članica i članova stranke te naglasio kako se danas ne bira samo lider SDP-a, nego i lider oporbe.

Ostojić je poručio članovima svoje stranke da glasaju za istinski SDP, i to je sve što im je imao za kazati.

Zamoljen da komentira polemike između njega i njegovog protukandidata, predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića, Ostojić je rekao da je to sastavni dio normalne i demokratske prakse u kojoj se iznose argumenti i na njih odgovara.

Upitan da komentira pad rejtinga SDP- a odgovorio je da pada rejting HDZ-a, a na pitanje što planira u slučaju da ne pobjedi na unutarstranačkim izborima kazao je da "zna svoj cilj i put".

Nije želio odgovarati na pitanja o dosadašnjem predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću i njegovoj budućnosti kao kandidata za predsjednika države ili za EU parlament. "To ćete morati pitati Zorana Milanovića", kratak je bio Ostojić.

Izbori u Splitu odvijaju se mirno, a u stranci se doznaje da je od otvaranja birališta odaziv članova SDP-a bio zadovoljavajući.

Kako je Split glasovao, znat će se nakon 19 sati.

andidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić glasao je u subotu u Zagrebu, u mjesnoj organizaciji SDP-a Novi Zagreb - istok, a nakon glasanja poručio je kako danas pobjeđuje SDP i da nema poraženih.

"Prije svega, danas pobjeđuje SDP. Zahvalio bih svim članicama i članovima koji su izašli na izbore u prvom krugu i pozivam ih da u što većem broju izađu i u drugom krugu. Hvala i svim protukandidatkinjama i protukandidatima na korektnoj kampanji", istaknuo je Bernardić.

Dodao je kako je SDP opet pokazao da je stranka koja ima najviše demokratske standarde, stranka u kojoj članice i članovi imaju slobodan izbor za koga će glasati. "SDP je to pokazao i zato danas pobjeđuje SDP. Nema poraženih", poručio je.

"Od sutra krećemo graditi bolje i pravednije društvo, Hrvatska nije najbogatija zemlja, ali u njoj svi njeni građani mogu i moraju moći živjeti dostojanstveno. To je naš cilj", naglasio je Bernardić.

Upitan koliko će vremena trebati da SDP s novim vodstvom podigne rejting stranke, koji već neko vrijeme pada, Bernardić je odgovorio da je važno da je SDP u ključnim trenucima za Hrvatsku bio ključna hrvatska stranka.

"Kad su se otvarali euroatlantski procesi, pregovori sa EU i NATO-om, kada smo uvodili red u zemlju. SDP je u kriznim i teškim trenucima za Hrvatsku bio rješenje. Tako će i ostati", rekao je te dodao da promijenjeni SDP opet treba Hrvatskoj kako bi se riješili brojni izazovi: od nezaposlenosti i odlaska mladih u inozemstvo nadalje.

Novinare je zanimalo i hoće li, ukoliko pobijedi, u vrhu stranke biti mjesta za njegovog protukandidata Ranka Ostojića i za sve one koji ga nisu podržali, Bernardić je poručio kako apsolutno računa na doprinos svakoga od njih.

"U SDP-u ne smije i neće biti odbačenih. Dakle, sve protukandidatkinje i svi protukandidati, ali i svi ljudi SDP-a koji do sada nisu možda dobili priliku da pokažu ono što mogu i što znaju će biti uključeni u rad SDP-a. Mi smo velika stranka i to ćemo pokazati. SDP je stranka dobrih namjera", istaknuo je Bernardić.

Rekao je i da Zoran Milanović ima svoje mjesto u SDP-u. "Zoran kao i drugi uvaženi SDP-ovci i SDP-ovke će imati zasluženo mjesto u SDP-u", poručio je.

Odgovarajući na pitanja o HDZ-u, Bernardić je rekao kako mu je žao što je "Hrvatska izgubila dosta vremena u nesnalaženju u zadnjih godinu dana između HDZ-a i Mosta" te dodao da je to eksperiment koji je Hrvatsku koštao i novaca i vremena, kao i da se takvi znakovi ponovno pokazuju.

Vlada je predstavljena, pa je promijenjena, jamstva su predstavljena, pa su promijenjena, a porezna reforma je promijenjena prije nego što je predstavljena. Prema tome, tu nema bazičnog povjerenja, ustvrdio je.

Novinare je zanimao i Bernardićev komentar na smrt dogogodišnjeg kubanskog čelnika Fidela Castra.

"Riječ je o jednom svjetskom državniku koji je po mnogo čemu kontroverzan. Nadam se da će Kuba kao i ostale zemlje u kojima je možda do sada bilo manjka slobode i ograničenja ljudskih prava krenuti upravo na put otvaranja društva, većeg prosperiteta, prije svega za sve njihove građane, za sve ljude koji žive tamo", rekao je Bernardić. 

>> Zaiskrilo na sučeljavanju - Ostojić: Obećali ste Zagrepčanima vodstvo. Bernardić: Split ste izgubili od Keruma!

Komentara 14

AM
AMD------------------------
14:08 26.11.2016.

vi nikada necete biti ni socijalna,ni demokratska ni hrvatska stranka ! glumite i onda vam se desi namjerno neopisiva grubost,grubosti protiv svega hrvatskog. oslobodite prostor za realnu socijalnu stranku,nitko od vas ni nezna sto je to !

DU
Deleted user
15:37 26.11.2016.

A oce li stici prebrojiti sve listice silnog birackog tijela do iduceg petka....

BE
BeroII
19:33 26.11.2016.

Bernardiću, ta ti demagogija može proći samo u partiji i među partijašima. Pa najnormalnije je da "pobjeđuje" partija (SDP), pošto nitko drugi nije niti sudjelovao (nitko se nije želio družiti sa vama). Ali, ako je to za unutarnje potrebe partije, zašto sve nas maltretirate sa ovom demagogijom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije