Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog presude

Sanader se dobrovoljno odriče Tirolskog odličja orla

Ivo Sanader
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
30.07.2014.
u 23:20

Sanader je u pismu predsjedniku pokrajinske Vlade Guentheru Platteru napisao da će se dragovoljno odreći odličja.

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader vratit će dobrovoljno austrijskoj saveznoj pokrajini Tirol odličje koje je dobio 2004. godine, piše dnevnik Tiroler Tageszeitung.

Pokrajinska Vlada je pokrenula postupak oduzimanja tzv. Tirolskog odličja orla bivšem hrvatskom premijeru nakon što mu je presuđeno 8,5 godina zatvora za korupciju. Sanader je u pismu predsjedniku pokrajinske Vlade Guentheru Platteru napisao da će se dragovoljno odreći odličja.

Sanader u pismu piše i da je u Hrvatskoj osuđen na temelju političkog pritiska te da će presudu pokušati revidirati pred Ustavnim i Europskim sudom za ljudska prava. Tirolsko odličje orla je najviše odličje koje se dodjeljuje nekome tko nije rođen u ovoj austrijskoj saveznoj pokrajini.

>>Sanaderu oduzeto pet Tuđmanovih i najveće Mesićevo odlikovanje

Komentara 5

RM
rmd3
06:49 31.07.2014.

Nek se odrekne love ukradene od hrvatskog naroda.Pa ga sudite samo za unistenje hrvatske ekonomije i gospodarstva.

NO
norivrganji
07:05 31.07.2014.

Treba hitno oduzeti svu sadašnju imovinu cijele obitelji koju ne mogu dokazati i vratiti ih u podstanarski stan kao na početku devedesetih. Nek bude primjer ostalima što će im se dogoditi ako s pozicije vlasti posegnu za tuđom imovinom i ako trguju nacionalnim interesom. Ne smije biti milosti za lopine na svim razinama, a ovo je vrhunac otimačine i mora se kazniti da nasljednici ne uživaju u imovini koja je oteta hrvatskom narodu i nama koji smo branili Hrvatsku za bolje sutra, a ne da ju lopine rastoče.

ZA
zahira45
12:22 31.07.2014.

Vratio, ne vratio činjenice su iste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije