Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša županica

Sabor skinuo imunitet Lovrić Merzel! I sama glasovala 'ZA'

Marina Lovrić Merzel
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
03.10.2014.
u 10:25

DORH, odnosno USKOK 26. rujna je od predsjednika Sabora zatražio davanje odobrenja za nastavak vođenja kaznenog postupka protiv Lovrić Merzel

Hrvatski sabor jednoglasno je sa 101 glasom za skinuo imunitet bivšoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel, koja je i sama glasovala za to.

Podsjetimo, DORH, odnosno USKOK 26. rujna je od predsjednika Sabora zatražio davanje odobrenja za nastavak vođenja kaznenog postupka protiv Lovrić Merzel zbog osnovane sumnje da je počinila više kaznenih djela. Tereti ju se zbog krivotvorenja službene isprave, zlouporabe položaja i ovlasti po nekoliko članaka, primanje mita te pranja novca.

Još nije popravljen sustav elektroničkog glasovanja

Zastupnici su danas ponovno glasovali ručno jer se elektronički sustav za glasovanje, koji je zakazao prošlog tjedna, još uvijek popravlja. Predstavnici belgijske tvrtke Televic pokušavaju otkriti i otkloniti kvar na sustavu.

Zastupnici će glasovati ručno sve dok se sustav ne popravi, a belgijska tvrtka neće dobiti 1,7 milijuna kuna za taj sustav sve dok on ne bude radio kako treba.

>>Lovrić Merzel ujutro prisegnula, popodne joj skinuli imunitet

>>SDP predložio izmjene zakona o izboru predsjednika, podržali povratak Merzel u Sabor

>>Lovrić Merzel vraća se u Sabor. Odobrili joj zahtjev za prestanak mirovanja mandata

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentara 35

MO
morlak
10:16 03.10.2014.

Upravo slušam na radiju: "Sabor glasuje ručno jer novi sustav plaćen preko milijun kuna ne radi... Belgijska tvrtka koja ga je isporučila radi sve da bi kvar otklonila" Blago nama. Tvrdim da je takav sustav u Hrvatskoj moglo napraviti barem stotinu naših firmi za znatno manje novaca. No da su ga kupili od takvih sigurno bi već bio i popravljen. Ako nam Sabor pokazuje kako se trebamo ponašati nije ni čudo gdje smo došli i da se čudimo da može biti još i gore.

BA
badabing
10:45 03.10.2014.

Trnovit je put od servirke do osumljičene narodne zastupnice.....

CO
coki888
10:16 03.10.2014.

znači danas nema vijesti o tome da je jučer potvrđeno da je pantovčak i zagreb središte nove jugoslavenske politike? Brzo izgleda ispalo iz fokusa,jučer na dnevniku tek treća vijesti a sad će izgleda past u zaborav kao da je too sasvim prirodna stvar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije