Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stjepan i Valerija Maglica:

S petero djece uvijek se zna što 
tko radi, tko koga vozi, što se jede...

Obitelj Maglica
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.03.2015.
u 13:52

Maglicama financijski pomažu roditelji, Frane ima stipendiju, a djecu uče da moraju štedjeti za ono što žele.

U sedam Kaštela pet je osnovnih škola. U Kaštelima živi mnogo mladih obitelji s djecom, a među njima su i obitelj Stjepana Maglice i Valerije Konta Maglica, koji imaju petero djece.

– Lakše nam je s petero nego kada smo ih imali dvoje ili troje. Tajna je u dobroj organizaciji. Kod nas se unaprijed svake minute zna tko gdje treba biti, što mu je zadatak i tko koga vozi – otkriva nam Valerija Konta Maglica, Franina (18), Silvijina (13), Ivanova (11), Petrova (7) i Markova (3) mama, trenutačno nezaposlena novinarka.

Suprug Stjepan radi u Gradu Kaštelima. – Oduvijek sam želio puno djece. Ja imam samo brata, a harmonija velike obitelji uvijek me oduševljavala – kaže Stjepan. Valerija priznaje da to nije lako jer nemaju tzv. baka servis, roditelji im žive u Njemačkoj. Zato moraju planirati svaki dan. To znači zapisati tko i kada od djece ima koje aktivnosti. Svi se bave sportom. Marko ide u vrtić. Zajedno ručaju subotom i nedjeljom.

– Poslije doručka nedjeljom svi sjednemo i razgovaramo – kažu Valerija i Stipe. Svatko ima svoj dan kada se kuha ono što on želi pa svi jedu sve. TV se gleda ograničeno. Tjedno se planira tko kada ide po kruh, tko nosi smeće... Maglicama financijski pomažu roditelji, Frane ima stipendiju, a djecu uče da moraju štedjeti za ono što žele. 

>> Za samo 15 godina Hrvatska ostaje bez 350.000 ljudi 

>> Nekome je najvažnija karijera, a meni – četvero moje djece 

>> Kako biste vi povećali natalitet u Hrvatskoj? 

>> Htjeli smo troje, imamo četiri kćeri, sad nam je žao što ih nemamo još 

>> Gdje je Hrvatska puna života? Donosimo drugu stranu demografske katastrofe!

Komentara 5

Avatar Neron
Neron
14:00 04.03.2015.

Ovo je stvarno ugodno iznenađenje. Ne u tome da su velike obitelji sretne, nego da se takva stvar, iako kratko i sramežljivo, može pročitati na VL portalu. Svakako je ugodnije i ljepše nego čitati od odlascima madlih ljudi i RH. Bravo, Večernji!

NA
narod1
14:20 04.03.2015.

Oduvijek sam želio veliku obitelj ali nisam imao sreće, znanja, što li... U velikim obiteljima je blagslov i svi su problemi manji. Mi ostali ostavljeni smo od sudbine da se koprcamo u preživljavanju

DI
duncan_idaho
14:28 04.03.2015.

on radi u gradu, dakle jedna sigurna plaća. pitam se što bi govorio da radi kod privatnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije