Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjeljom u 2

Vedrana Rudan: Mi smo ne prodani nego poklonjeni

vedrana rudan
Foto: Screenshot
15.12.2013.
u 15:36

Gostujući kod Aleksandra Stankovića u "Nedjeljom u 2", Vedrana Rudan dotaknula se svih aktualnih tema, od uvođenja ćirilice, Opusa Dei i Željke Markić, Slavka Linića...

Gostujući kod Aleksandra Stankovića u "Nedjeljom u 2", Vedrana Rudan dotaknula se svih aktualnih tema, od uvođenja ćirilice, Opusa Dei i Željke Markić, Slavka Linića, Ive Sanadera, ali i popularnosti koju doživljava izvan Hrvatske.

Nakon što je istaknula da je ponosna na svoje godine, najvećim problemom današnje Hrvatske smatra glad širokih masa. Za ćirilicu u Vukovaru kaže da se strastveno protivi njezinu uvođenju jer je to, prema njenom mišljenju, nebitna tema koja samo skriva pravu suštinu.

Komentirajući Milanovićev odlazak na Dan sjećanja u Vukovar, kaže da se tamo dogodio državni udar te da se Hrvati srame svog vodstva, ako su normalni.

Milanović – sluga NATO-a

– Milanović je samo jedan nabildani tip koji ponekad uspješno, ponekad neuspješno skoči s nekakvog džipa ili tenka. On nije uveo nikakav red, donio je samo kaos. On je sluga NATO-a – smatra spisateljica. Vladajuće je pozvala da pokažu čin suosjećanja i smanje si plaće.

Osvrnula se i na ministra Slavka Linića, kojeg poznaje više od 30 godina.

– Mene Linić strašno pogađa jer je iz mog kraja i znam ga 30 godina. Ljudi osjećaju potrebu da nekom vjeruju, on nešto radi, trudi se, ima imidž, ali grijeh mu je jer je licemjer, jer od sirotinje traži da steže kaiš, a od svojih ništa – kaže Rudan. Iako Ivu Sanadera smatra lopovom i kriminalcem, priznaje da je on "džek", za razliku od trenutačnog predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, za kojeg kaže da predstavlja nešto što nije.

Osvrnula se i na Željku Markić, o kojoj nema lijepo mišljenje te je prokomentirala u svom stilu.

– Željka Markić oruđe je u rukama Crkve, odnosno Opusa Dei, ona je glasnogovornica jednog opasnog pokreta. Ako se već zalaže za katoličke vrijednosti, a zarađuje prodajom kontracepcijskih pilula, onda to nije to, ako gradi kuću bez ijedne valjane dozvole, onda to nije to. Njena je uloga gotova, uspješno je odigrala – kaže.

Hrvatska nije ni država, smatra Rudan, već zemlja poklonjena kapitalu. – Mi smo ne prodani nego poklonjeni. Nama ne vlada Vlada nego kapital – objasnila je.

Papa Franjo je otkačen

Iskazala je divljenje prema papi Franji, kojem je napisala i otvoreno pismo koje je prevela na talijanski jezik i poslala mu ga.

– Cijenim novog papu, čini se otkačen, na strani siromašnih, da je nešto sasvim drugo. Očekujem odgovor na pismo – rekla je Rudan, koja kaže je silno žalosna stanjem u državi, pogotovo jer mladi danas nemaju mogućnost živjeti od svoje plaće.

>>Žalim te naše muškarce. Pa 20 posto njih čuva tuđu djecu, a misle da su njihova

Komentara 175

GU
gustirna
16:23 15.12.2013.

ona je kod kuce da li gostuje na srpskoj ili hrvatskoj tv.uvjek je voditelj srpskog porijekla.inace drugar'ca se uparavo vratila iz srbije gdje odigrala prvo poluvrijeme i gdje je uradno, po zelji svojih, oblatila sve zivo u hrvatskoj.zato je aco i zavao kod ovadanjih svojih da odigra drugo poluvrijeme..

DU
Deleted user
16:26 15.12.2013.

U trećoj minuti današnje emisije Stanković o Raspudiću-da je pogriješio jer Opačička ipak nije ništa govorila o gej brakovima (nije ni Raspudić o Opačički). U četvrtoj minuti Rudan o Raspudiću- uzima mu pravo govoriti o Hrvatskoj jer nije iz Hrvatske (a inače ga i ne čita). U petoj minuti emisije Rudan o referendumu - ona je protiv bilo kakve diskr.... u tom trenutku sam prebacio na neki drugi kanal.

PE
Petar1234
16:26 15.12.2013.

A tko je ta Rudan? ZA Željku Markić sam čuo. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije