Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbio preseljenje

Zmajlović smijenio ravnatelja Agencije za zaštitu okoliša Nevena Voću

Neven Voća
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
20.04.2015.
u 13:15

- Bojim se reakcija ministra Zmajlovića i da ne krene u osvetoljubljivost prema ljudima koji su odbili preseljenje i time spriječili štetu za državni proračun – upozorio je Voća

Ministar  zaštite  okoliša  Mihael  Zmajlović smijenio je danas ravnatelja Agencije  za zaštitu okoliša Nevena Voću koji je odbio preseliti Agenciju u Zagreb Tower gdje su se preselile sve institucije iz resora zaštite okoliša. 

U  Ministarstvu  navode  da  je razlog razrješenja Voće nepoštivanje odluke Upravnog  vijeća  AZO-a  od  16.  prosinca  2014. koje je donijelo odluku o sklapanju  ugovora  o  podzakupu  s  Ministarstvom  i  Fondom  za  poslovne prostore,  čime  je Voća doveo u pitanje svrhovito, učinkovito i ekonomično raspolaganje proračunskim sredstvima. 

- Time  je  uzrokovao dodatni i nepotrebni trošak za državni proračun koji  se procjenjuje na 150.000 do 250.000 kuna. Pored toga, suprotno odluci  Upravnog  vijeća, zatražio je 23. travnja od DUUDI-ja dodatni prostor na drugoj  lokaciji  čime u pitanje dovodi kompletan proces preseljenja triju proračunskih tijela, Ministarstva zaštite prirode i okoliša,  Državnog  zavoda  za  zaštitu prirode i Agencije za zaštitu okoliša te vanproračunskog  Fonda  za  zaštitu okoliša i energetsku  učinkovitost  na objedinjenu lokaciju i otvara rizik milijunske štete za proračun – navode u Ministarstvu. 

Vijest  o  smjeni  Voće  je  pak  stigla  netom  prije  održavanja  njegove konferencije  za  novinare  na  kojoj  je  on  govorio  o ostavci na mjesto ravnatelja AZO-a. 

 - Zbog  odbijanja  preseljenja  Agencije  za  zaštitu okoliša u znatno skuplje  prostore u Zagrebtoweru, na mene se posljednjih mjeseci vrši pritisak  koji je postao neizdrživ te sam prisiljen podnijeti ostavku na  mjesto  ravnatelja  Agencije- kazao je Voća. Ponovio je da bi AZO imao  godišnje  oko  678.000 kuna veće troškove za najam i održavanje  prostora  u Zagreb Toweru nego što ih ima sad. Kazao je da  je u više navrata  od  DUUDI-a tražilo odgovarajući slobodan prostor u državnom vlasništvu  kako  bi  spojio  poslovanje  koje  je  trenutno na dvije  lokacije. Tražio je i trenutno slobodan državni prostor na Ksaveru 208, u kojemu je bio Fond. 

 - Bojim  se  reakcija  ministra  Zmajlovića  i  da ne krene  u osvetoljubljivost  prema ljudima  koji su odbili preseljenje i time spriječili  štetu za državni proračun – upozorio je Voća, kojeg je na mjesto  ravnatelja AZO-a imenovala bivša ministrica Mirela Holy. Voća  je inače član njene stranke OraH. 

Na  pitanje u kakvim je odnosima  s  Holy i je li član OraH-a ili to namjerava  postati, Voća je odgovorio da preseljenje u Zagreb Tower nije političko pitanje. 

 - Ovo nema veze s politikom, mi jednostavno ne želimo snositi štetu za državni proračun – poručio je Voća.

>> Zmajlović smjenjuje ravnatelja Agencije za zaštitu okoliša 

>> Zmajloviću 21,7 milijuna kuna za Zagreb Tower

Komentara 32

Avatar mili99
mili99
11:37 20.04.2015.

Odgovarat će ministar za ovakve poteze na štetu Hrvatske! Živi bili pa vidjeli!

Avatar mili99
mili99
11:37 20.04.2015.

Trazimo ostavku ministra Zmajlovića!

Avatar mili99
mili99
11:36 20.04.2015.

Najgora i najrastrošnija vlada u povijesti Hrvatske, po tome će ostati upamćeni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije