Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva sjednica u 2015.

Vlada u samo 15 minuta zasjedanja donijela odluku o Imunološkom!

Vlada,sjednica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/21
02.01.2015.
u 10:26

U Novu godinu ulazimo s nekoliko mjera koje su socijalne i razvojne, podsjetio je premijer koji ni danas nije propustio oštro kritizirati HDZ

10.19 – Govoreći o Imunološkom zavodu, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kronološki je nabrojao što se sve događalo s Imunološkim ove godine. Naglasio je da su do kraja prošle godine isplaćene sve tri zaostale plaće zaposlenicima Imunološkog te da je osnovni cilj ispunjen.

Sada kada plaće i poslovanje nisu ugroženi, započet će javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica Imunološkog zavoda, naglasio je Vrdoljak i dodao da je Vlada zasad primila osam pisama namjere. Rečeno je i da će investitor biti dužan osigurati da se proizvodnja Imunološkog zavoda održava trajno na teritoriju RH. Početna cijena dionice Imunološkog je 49,3 kuna, a investitor je obvezan u proizvodnju uložiti minimalno 100 milijuna kuna.

Premijer Milanović tada je kazao da mora napraviti jedan gaf.

Gaf, jer je definicija gafa u američkom političkom novinarstvu kada političar govori istinu – pojasnio je Milanović.

– Ovo je još jedan primjer tvrtke koja se našla u nevoljama zbog nerada bivše Vlade – istaknuo je i kazao kako je njegova Vlada sanirala štetu.

Vrdoljak: Početna cijena dionice Imunološkog je 49,3 kn, a investitor je obvezan u proizvodnju uložiti min. 100 milijuna kn #gospodarstvo

– Vlada R. Hrvatske (@VladaRH) January 2, 2015

– To pokazuje da radimo kako možemo, ali ne može se ispod stola. Nastavit ćemo raditi i to je rezultat vašeg rada. To su činjenice i istina. To je gaf – rekao je premijer. Vlada je potom usvojila Prijedlog odluke o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva Imunološkog zavoda.

U kratkom roku usvojila je svih 10 točaka sjednice i nakon 15-ak minuta zasjedanja zaključila otvoreni dio sjednice.

10.15 – Ministar Vedran Mornar kazao je da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo 250 milijuna kuna za prijevoz učenika.

10 sati – Premijer Zoran Milanović otvorio je prvu ovogodišnju sjednicu Vlade i zaželio svima sretnu Novu godinu. Poželio je svima puno energije u borbi i da posiju sjeme za osvajanje novog mandata.

– U novu godinu ulazimo s nekoliko mjera koje su socijalne i razvojne. Na primjer nova stopa obračunavanja poreza na dohodak mnogim će građanima omogućiti poboljšanje financijskog statusa – kazao je premijer Milanović.

– Jedna od njih je i program sanacije dugova ispod 10.000 kuna, u koji izlazimo s vjerovnicima. To su velike kompanije, banke, telekomunikacijske kompanije koje imaju veliki profit, a oprostit će siromašnima – kazao je premijer. Dodao je da tu spadaju i novi sustav obračuna poreza na dodanu vrijednost za obrtnike s malim prihodima. Ta bi mjera mogla poboljšati poslovanje tim ljudima. Obećao je i borbu protiv korupcijske hobotnice koja još u RH nije iskorijenjena, aludirajući na HDZ.

– Imamo još političara koji prijete DORH-u i kažu: ''Svoje ne damo'' – komentirao je premijer političare koji štite ljude iz svojih redova koji su optuženi za korupciju.

>>U pregovore o istraživanju nafte i plina u Jadranu idu Ina, Eni, OMV, Marathon Oil...

>>SDP i HDZ spremni za veliku koaliciju – jedno govore u oporbi, a drugo na vlasti te provode isti program

Komentara 83

IS
istina00
10:30 02.01.2015.

još jedan mandat ove vlade bio bi nezamisliva katastrofa za hrvatski narod, hrvatsku državu i gospodarstvo, isto kao još jedan mandat josipovića

DU
Deleted user
10:24 02.01.2015.

Sve još nekako ali ova samodopadnost, zadovoljstvo sa samima sobom ove grupe dletanata je nepodnošljiva. Kakvo sjeme će oni posijati? Umjesto da se ispričaju i traže razumijevanje oni briju po svome..

GO
Gomila
10:23 02.01.2015.

Milanovic Josipovic Matic su predali sva imena i adrese branitelja Beogradu preko intreneta izdajice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije