Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTEĆENI AUTOMOBILI

Pune ruke posla za vatrogasce: Bura lomila stabla po Splitu i okolici, gorjeli i požari

bura, srušeno stablo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
23.08.2016.
u 08:54

Vatrogasci su uz te intervencije još gasili požar niskog raslinja i trave kod Žrnovnice, požar lišća u Vukovarskoj ulici u Splitu te požar trave na Visokoj u Splitu

Jaka bura koja je u ponedjeljak puhala na širem području Splita zadala je pune ruke posla tamošnjim vatrogascima koji su uz redoviti posao gašenja požara trebali uklanjati stabala koja su se rušila na prometnice.

Već rano ujutro kod Instituta na Marjanu vatrogasci su uklonili stablo koje je priječilo promet, dok su u Gundulićevoj ulici u središtu grada u padu stabla oštećena dva parkirana automobila. Stablo se srušilo i u Osječkoj ulici, ali ondje nije zabilježena materijalna šteta. 

Vatrogasci su uz te intervencije još gasili požar niskog raslinja i trave kod Žrnovnice, požar lišća u Vukovarskoj ulici u Splitu te požar trave na Visokoj u Splitu.

Vjetar je stabla lomio i u Gatima te u Sitnom Donjem, dok je u Trnavi na Biokovu grom izazvao požar koji je gasilo 15 vatrogasaca i pet djelatnika parka prirode. Kod repetitora u Gizdavcu gorio je drveni električni stup, pa su na teren izišli djelatnici HEP-a.

Vatra jučer nije zaobišla ni Brač na kojem je gorjelo u Postirama, kao i u Prapratni i Vrbovskoj na Hvaru, te u Borovači nedaleko od Muća.

Kod Marine u blizini Trogira gorjelo je u Pozorcu-Donje polje gdje je izgorjelo 1,5 hektara makije, maslina, bajama i smokava. Požar je lokaliziralo 15 vatrogasaca sa četiri vozila. Gorjelo je jučer i na Vilaru u Žrnovnici gdje je prilikom gašenja trebalo isključiti i 110 KW dalekovod.

>> Olujna bura zatvorila dionicu autoceste A1

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije