Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pale teške riječi

Pogledajte obračun Bože Petrova i Ivana Pernara u Saboru

Sabor
Foto: Screenshot
1/9
14.10.2016.
u 22:05

Petrov ga je više puta pozvao da se drži teme, no Pernar je ustrajao da su njegove primjedbe vezane uz upravu te da je Ministarstvo uprave bilo pristrano, a Petrovu poručio da ga njegova retorika prije i poslije izbora podsjeća na Orwelovu Životinjsku farmu

Prva rasprava novog saborskog saziva o paketu zakonskih izmjena koje trebaju omogućiti sastavljanje nove Vlade i drugačiji ustroj državne uprave, 'urodila' je u petak navečer i prvom opomenom i oduzimanjem riječi jednom zastupniku - Ivanu Pernaru iz Živog zida.

Pernara je opomenuo, a potom mu oduzeo riječ predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov (Most) zamjerajući mu da se ne drži teme, nego govori mimo nje.

Pernar je, naime, ocijenio da će predloženom reformom uprave birokrata biti više, a ne manje, dok je prikaz u javnosti obratan. Požalio se i na loše iskustvo koje je imao s Ministarstvom uprave, koje je bilo "pod kontrolom Mosta", a koje je odbilo, umjesto Živog zida, registrirati stranku Živi zid Ivan Vilibor Sinčić (uz obrazloženje da su im nazivi previše slični).

Ministarstvo je dopustilo da se, uz postojeće stranke HSS i HSP registriraju HSS Stjepan Radić i HSP-AS, ali je ministrica uprave, odnosno njena zamjenica, to odbila u slučaju Živog zida, naveo je Pernar. Ministarstvu je zamjerio i što Živom zidu, po uzoru na druge stranke nije izašlo u suret kad je predalo zahtjev za registracijom stranke Jedina opcija.

Petrov ga je više puta pozvao da se drži teme, no Pernar je ustrajao da su njegove primjedbe vezane uz upravu te da je Ministarstvo uprave bilo pristrano, a Petrovu poručio da ga njegova retorika prije i poslije izbora podsjeća na Orwelovu Životinjsku farmu. Petrov mu je izrekao opomenu, a kad je Pernar nastavio, izrekao mu je i opomenu s oduzimanjem riječi.

>> Pernar jedini glasovao protiv Petrova, ali podržao Opačić: Ona je žena, to je džentlmenska gesta

Komentara 52

DU
Deleted user
22:14 14.10.2016.

Glasali ste, uživajte...ovaj polupismeni lik nije nego za životinjsku farmu. Mislim na provokatora.

NO
Noštromo
22:47 14.10.2016.

Sinčićeva ekipa će pokušati zamijeniti Petrinu. Pernaru je bilo bolje da je pokazao diplomu dipl. ing od Vladimire, ukoliko je ima.

DE
dernek
22:26 14.10.2016.

Znaci pored Stazica imamo sad i Zirinovskog blago onome ko dade glas za ovog zgubidana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije