Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neodgodive obveze pape

Promijenjen termin posjeta Kolinde Grabar-Kitarović Vatikanu

kolinda
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
18.04.2015.
u 20:37

Vatikan je zamolio odgodu zbog papinih obveza

Vijest da je otkazan posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović papi Franji u Vatikanu danas je prohujala Katoličkom crkvom u Hrvatskoj.

– Papa neće primiti hrvatsku predsjednicu u svibnju – bila je dans glavna vijest u Crkvi, a nitko je sa sigurnošću nije mogao potvrditi. Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske stigla je potvrda, no kažu kako je službeni put predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Vatikan pomaknut za šest dana.

– Iz Vatikana su, naime, zamolili našu predsjednicu da pomakne put zbog neodgodivih obveza Svetog Oca, u vrijeme kada je trebala posjetiti Vatikan – rekli su nam u Uredu predsjednice, potvrdivši da je novi termin posjeta, dakle, umjesto planiranog 22. svibnja sada 28. svibnja i da će se tada predsjednica Grabar-Kitarović susresti sa Svetim Ocem.U Crkvi nisu još službeno informirani o novom datumu njezina posjeta Vatikanu, a nagađalo se i razlozima otkazivanja termina. U Crkvi očekuju da će za novi termin posjeta uskoro doznati i Hrvatska biskupska konferencija. Također, očekuje se da će hrvatska predsjednica pozvati papu Franju da posjeti Hrvatsku i u Zagrebu proglasi svetim blaženog kardinala Alojzija Stepinca, kako je bilo najavljeno nakon njezina susreta sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

Dolazak pape Franje za Katoličku crkvu u Hrvatskoj i za Hrvatsku bio bi veliki događaj, osobito ako bi došao proglasiti kardinala Stepinca svetim.

>> Papa predsjednici: Molit ću za hrvatski narod

Komentara 84

IB
iva.begovic
18:14 18.04.2015.

Ženi koja je radila u NATO i zagovara američke vojne interese treba i više od posjeta papi. Treba joj posjet egzorcistu.

LU
lukabulic
16:34 18.04.2015.

odgođen posjet ocu PAPI u vatikan --ne vidim tu problem mene znatiželja muči o ipos pulsu i bago mislavu - dali su živi ili su prominili stil rejtinga-

GI
gilesfra007
19:19 18.04.2015.

A bude si i za papu obukla umjetne trepavice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije