Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo primanje

Papa predsjednici: Molit ću za hrvatski narod

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: HINA/PIXSELL
17.02.2015.
u 07:00

Kolinda Grabar-Kitarović poručila je papi Franji da će posebnu pažnju iskazivati vjerskim zajednicama u Hrvatskoj

Papa Franjo molit će za hrvatski narod. Tu je papinu poruku, kao vrhovnog svećenika Katoličke crkve, uz čestitke na izboru za predsjednicu Republike Hrvatske, novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović prenio osobni papin izaslanik mons. Juliusz Janusz, apostolski nuncij u Sloveniji.

On se, zajedno s apostolskim nuncijem u Hrvatskoj mons. Alessandrom D’Erricom i djelatnikom nuncijature o. Ivicom Hadašem, sastao s predsjednicom Grabar-Kitarović nakon inauguracije, kako bi joj prenio podršku Svete Stolice i poglavara Katoličke crkve.

Posebna pažnja vjerskim zajednicama

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kako javlja Ika, zahvalila je na dobrim željama i čestitkama te zamolila papina izaslanika da priopći papi Franji da će ona posebnu pažnju iskazivati vjerskim zajednicama u Hrvatskoj, a posebno je naglasila dobre odnose između Svete Stolice i Hrvatske. – Nadam se da ću u skoroj budućnosti moći i osobno izraziti te svoje osjećaje Svetom Ocu – rekla je vatikanskom izaslanstvu predsjednica Grabar-Kitarović i može se očekivati da će jedno od prvih inozemnih putovanja nove hrvatske predsjednice biti ono u Vatikan na susret s papom Franjom.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić nije bio na predsjedničkoj inauguraciji u nedjelju na Markovu trgu, kao što su mnogi i primijetili, jer je u to vrijeme bio u Vatikanu na konzistoriju kardinala, na kojemu je papa Franjo imenovao 19 novih kardinala Rimske crkve, a kojima je papa poručio da moraju milosrdno postupati s ljudima, posebno s onima koji su na rubu društva ili žive u neskladu s crkvenim propisima.

>>Kolinda Grabar Kitarović: Ne sjećam se da mi je premijer Milanović čestitao. Nije mi zapelo za oko

>>Diplomant Verna Luka Đurić glasnogovornik predsjednice

Komentara 18

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
08:17 17.02.2015.

Papa franjo budi nadu za bolje sutra i trebamo molit za njega puno je onih i u samom vatikanu kojima smeta njegova skromnost briga za malog obicnog covjeka ,nadam se da ce napravit reda vecina je uz njega mi malii zaboravljeni na margini i na rubu i daj boze da njegove rijeci dopru i do nekih nasih svecenika

SA
santos008
08:14 17.02.2015.

Moj Franjo ,tko ce moliti za onu drugu polovicu.

LA
Lavica7
08:25 17.02.2015.

Poslao je lijepu poruku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije