Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čedo prodanović

Prodanović: Vjerojatno ćemo jednom saznati što se dogodilo

Presuda Draženu Slavici za kornatsku tragediju (1)
Filip Brala/PIXSELL
09.09.2013.
u 23:29

Po primitku pisanog otpravka prvostupanjske presude državno odvjetništvo će uložiti žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske - izvijestili su na službenim stranicama.

Nakon što je Županijski sud u Zadru nepravomoćnom presudom odlobodio Dražena Slavicu iz Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku izvijestili su da će na ovu prvistupanjsku presudu uložiti žalbu Vrhovnom sudu.

"Županijski sud u Zadru je objavio presudu kojom je optuženog D. S. oslobodio od optužbe zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 271. st. 2. Kaznenog zakona. Po primitku pisanog otpravka prvostupanjske presude ovo će državno odvjetništvo uložiti žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske", izvijestili su na službenim stranicama ŽDO-a u Šibeniku

Kako je istaknuo sudac Boris Babić u obrazloženju presude nema dokaza da su vatrogasci zadobili teže posljedice jer Slavica nije obavijestio Centar 112. – Uvažavajući tešku tragediju dozvolili smo da se prijeđe činjenični opis optužbe. Nema dokaza za propuste nečinjena da se po njegovu naređenju izvrši desantiranje, kao ni za preusmjeravanje kanadera s Kornata. Nema dokaza da su zbog toga što nije obavijestio Centar 112 vatrogasci zadobili teže posljedice – kazao je sudac Boris Babić u obrazloženju presude.

Nakon što je oslobođen odgovornosti za kornatsku tragediju komentar je dao i sam Dražen Slavica. – Tužan sam jer se nije doznala istina, a moji kolege vatrogasci su stradali – rekao je Slavica.

Njegov branitelj Čedo Prodanović rekao je da je očekivao takvu presudu. Od početka se vidjelo da Slavičina kaznena odgovornost ne postoji, a tvrdim ni nikoga drugoga jer se radilo o nesretnom slučaju. O jednom izuzetnom događaju u kojem su nesretno stradali vatrogasci i to je onda iniciralo ovako mukotrpan postupak pa se pod dojmom tragičnih posljedica išlo u postupak protiv jednog čovjeka da bi se utvrdilo što se dogodilo. Barem smo utvrdili da Slavica nije kriv, a što se dogodilo, vjerojatno ćemo jednoga dana saznati, kazao je Prodanović, prenosi HRT.

>> Slavica oslobođen krivnje za kornatsku tragediju!

>> Slavica: Tužan sam jer se nije doznala istina, a kolege su stradali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije