Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARKO LORENCIN:

'Privatni iznajmljivači s bazenom imaju 25 do 30 posto veću popunjenost'

Darko Lorencin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18.08.2014.
u 17:46

U prvoj fazi uspješno je riješeno 175 prijava za potpore za gradnju bazena

Na natječaj za nepovratne potpore za gradnju bazena stigle su 333 prijave, od čega je u prvoj fazi uspješno riješeno njih 175 - rekao je ministar turizma Darko Lorencin gostujući na HTV-ovoj emisiji Hrvatska uživo.

Lorencin je rekao da su u početku bili oprezni i tražili su iznajmljivače koji imaju iskustva pa je uvjet bio da su registrirani najmanje godinu dana. Kada su vidjeli da projekt ide u pravom smjeru, malo su pojednostavili kriterije pa je uvjet bio samo da budu registrirani prije podnošenja prijave. Naglasio je da je natječaj otvoren i za iznajmljivače na kontinentu.

- Čak je i poželjnije i kudikamo svrsishodnije da oni koji nisu na obalnoj crti uzimaju ova poticajna sredstva jer se time u velikoj mjeri nadomješta nedostatak blizine mora - rekao je Lorencin, dodajući kako je statistika pokazala da privatni iznajmljivači s bazenom imaju u prosjeku 25 do 30 posto veću popunjenost.

Lorencin je rekao da je upravo u tijeku realizacija prve faze projekta Hrvatska 365 čiji je cilj predstaviti Hrvatsku kao zemlju u kojoj turistička sezona traje cijelu godinu, a ne samo tijekom ljeta. - Naš glavni resurs  leži upravo u razdobljima koji su izvan glavne turističke sezone - naglasio je Lorencin. U lipnju je bio objavljen poziv svim destinacijama, a interes je bio velik. Tražili su samo 10-15 destinacija, a javilo ih se gotovo 40, što je u međusobnim diskusijama svedeno na 22.

Na pitanje zašto se s takvim projektom nije krenulo ranije, Lorencin je odgovorio kako je za jedan opsežan program gdje se mijenjaju "pravila ponašanja" potrebno napraviti i opsežne pripreme.

- Radi se o korjenitom, detaljnom i sustavnom pristupu gdje sve razine surađuju puno tješnje i fokusiranije na ono što žele postići - rekao je Lorencin.

Komentara 6

TH
than
01:55 19.08.2014.

To se samo kod nas trose pare poreznih obveznika za privatne bazene i automobile na elektricni pogon. Ionako to sirotinja ne moze dobiti, ali dobro dodje da maze debelim guskama vratove kroz porez. Neka im lijepo kredit sa niskom kamatom, pa neka prave...

Avatar Glina74
Glina74
09:35 19.08.2014.

bla bla bla bla bla

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
22:36 18.08.2014.

....pa zašto nisu dali potpore za otvaranje novih privatnih smještaja (mini hotela i dr.) te za posoboljšanje postojećih kapaciteta... nego i dalje čekaju neke velike igrače kojima će tko zna što prodati... i koji će kao spasiti državu i svijet.... a od kojih se nadaju nekoj proviziji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije