Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi projekt

Lorencin: Program Hrvatska 365 za produljenje sezone

lorencin
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
11.08.2014.
u 16:45

Prvi put se vijeće HTZ-a sastalo izvan Zagreba i predstavilo Program Hrvatska 365 čiji pilot projekt kreće u rujnu

- Želimo iskoristiti resurse koje hrvatski turizam ima u predsezoni i posezoni. Tu su glavni izvori rasta prihoda, ali za taj pristup trebaju drugačiji proizvodi – istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin koji je u ponedjeljak sudjelovao na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a održanoj u Splitu. Prvi put se vijeće HTZ-a sastalo izvan Zagreba i predstavilo Program Hrvatska 365 čiji pilot projekt kreće u rujnu. Njime se nastoji inozemnom tržištu pružiti drugačije turističke proizvode i obuhvatiti već postojeće etablirane manifestacije poput Riječkog karnevala, Vinkovačkih jeseni ili Snježne kraljice.

- Na taj način predstavljanjem Hrvatske kao destinacije gdje se može 365 dana u godini nešto naći, uspijevamo pokriti već etablirane manifestacije – rekao je Lorencin.

- Programom 365 dana prezentiramo novi princip rada i uspostavu destinacijskog menadžmenta. Ove godine to je pilot projekt. Cjeloviti program Hrvatska 365 ići će 2015. godine – rekao je Lorencin. Naglasio je kako projekt obuhvaća čitavu zemlju. Za kampanju je Vijeće HTZ-a izdvojilo 4,8 milijuna kuna, a odvijat će se u tiskanim medijima i na internetu na tržištu Austrije, Italije, Njemačke, Slovenija i Velike Britanije. U pilot projektu su 22 destinacije iz Splitsko-dalmatinske županije: Split s Omišem i Šoltom te Makarska sa zaleđem.

Članstvo u projektu znači obvezu jer te destinacije najmanje do 15. listopada moraju imati otvorene 50 posto svih turističkih kapaciteta. Smještaj, restorane, barove, muzeje, ljekarnu, banku, poštu. Međutim, kroz program dobivaju veliku marketinšku promidžbu.

>>U srpnju 2 posto noćenja manje nego lani! Lorencin: Rezultati su jako dobri

>>Stella: Lorencin opet zanemaruje Dalmaciju. Ne oprašta mi kritičnost

>>EKSKLUZIVNI INTERVJU Darko Lorencin: Srpanj su spasili Slovenci!

Komentara 9

VL
VERUM LIBERET
20:11 11.08.2014.

Sada se sjetio, 19 dana prije početka posezone. Koliko će naših novaca potrošiti za tu budalaštinu - to se priprema barem 12 mjeseci prije. Da su pitali Meri koju su potjerali sada bih možda znali, pogrebnika kojeg su doveli da vodi turizam to je astrofizika.

DH
dalibor.hren
20:28 11.08.2014.

I Jovanović je "imao program" za sljedećih 12 godina....

MA
majusko
17:27 11.08.2014.

Za povetak treba nauciti djelatnike da ne baraju turiste. Zatim dalmatince da ciste ispred svojih dvorista. Zatim da ne naplacuju parking na svakoj livadi. Zatim da ne naplacuju 7 dana u hotelu s napunpane 2 zvjezdice 3500 kn. A na kraju da ne iznajmljuju stare babine aupe za 50eur. E onda mozemo nastaviti o strategiji. Ako se ne radi o wifi-u. Jer mu je to bio vrhunac razmisljanja i ideja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije