Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražitelji

Privatne detektive sve više angažiraju za provjeru zaposlenika, manje zbog bračnih nevjera

Sherlock Holmes
Foto: Ilustracija: Filip Brala/PIXSELL
21.04.2015.
u 08:43

Goroslav Šmaguc, jedan od njih, rekao je da nekoliko slučajeva godišnje dobiva vezano za nestale osobe

Hrvatska ima više od 120 licenciranih detektiva. Sve više ih angažiraju tvrtke za krizne situacije, provjeru zaposlenika, zaštitu od krađe i najnoviji trend, otkrivanja lažnih bolovanja. Manje ih traže zbog bračnih nevjera, više zbog pomoći u traženju nestalih, javlja RTL

Jedan od privatnih detektiva je i Goroslav Šmaguc- Mogu obavljati poslove pratnje, prismotre i snimanja na javnom mjestu. Isto tako privatni detektivi su ovlašteni držati i nositi oružje, rekao je Goroslav Šmaguc za RTL.

Kaže da nekoliko slučajeva godišnje dobiva vezano za nestale osobe.

- Mislim da bi taj trend trebao biti puno veći jer i sami znate da je veliki trend nestalih osoba u Hrvatskoj - dodao je. 

>> Detektivi: Dosad naši dokazi nisu bili sporni 

>> HGK: Raste potreba za detektivskim uslugama

Komentara 1

DI
dinmehmu
09:17 21.04.2015.

Ne bih htio ulazit u etiku i ljudska prava jer je vjerorojatno krivo ali pobogu koliko samo slucajeva ima gdje si zaposlenici uzimaju bolovanje za nista. Kad se vino pravi, zagoraci su na bolovanju, kad se spremaju apartmani za turizam, dalmatinaca nema, precesto i olako se daju ta bolovanja. A kada i svi znaju da si ekipa uzima bolovanje zbog privatnih razloga, nitko ne moze nista jer onda u protivnom ovaj tuzi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije