Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeni posjet

Predstavnici MMF-a danas stižu u Hrvatsku, glavna tema priprema proračuna

Zdravko Marić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
17.02.2016.
u 08:02

Tijekom petodnevnog posjeta MMF-ovi izaslanici razgovarat će se o aktualnim gospodarskim i financijskim prilikama u Hrvatskoj, procjenama daljnjih kretanja, a jedna od glavnih tema bit će svakako i priprema proračuna za ovu godinu.

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koje predvodi novi voditelj tima za Hrvatsku Khaled Sakr, danas stižu u petodnevni radni posjet s ciljem ažuriranja projekcija kretanja u gospodarstvu i financijskom sustavu Hrvatske, doznaje T portal iz HNB-a.

Tijekom petodnevnog posjeta MMF-ovih izaslanika razgovarat će se o aktualnim gospodarskim i financijskim prilikama u Hrvatskoj, procjenama daljnjih kretanja, a jedna od glavnih tema bit će priprema proračuna za ovu godinu. 

Ministar financija Zdravko Marić još je prošli tjedan najavio kako Vlada namjerava do 10. ožujka usvojiti proračun za ovu godinu u kojem kojem planira proračunski deficit približiti razini od tri posto BDP-a.

Sa svojim planom Marić je u Bruxellesu upoznao i europskog povjerenika za gospodarstvo i financije Pierrea Moscovicija. – Razgovarali smo o dva temelja naše politike: gospodarskom rastu s jedne, a s druge strane naporima da se stabilizira javni dug – rekao je ministar Marić prošli tjedan Bruxellesu gdje je sudjelovao na sastanku Ecofina.

Posjet izaslanstva MMF-a najavljen je krajem siječnja, kada su u Hrvatskoj boravili novi šef Misije MMF-a za Hrvatsku Khaled Sakr te bivši šef Misije Johannes Wiegand. Oni su se tada susreli s premijerom Tihomirom Oreškovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem.

>>Orešković otkrio prve poteze: Sastanak sa MMF-om i pripremanje proračuna

Komentara 17

MA
macor
09:52 17.02.2016.

MMF dolazi. Izgleda da ce se ukinuti ministranstvo branitelja. Vec odavno je poznato da strani strucnjaci su sve dosadasnje vlade to savjetovali.

Avatar emilsalis
emilsalis
10:09 17.02.2016.

Kazu nije bila dobra bivsa YU.Bar sto se tice duga nije bilo ni 20 milijardi sveukupno...tadasnjih dolara.Danas ima RH -37( u Millijardima €) Slovenija-30,7€,Bosna 6 €,RS 24 €,Mak 2,4....za utehu nam je samo Grcka sa 304 millij.€

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
10:21 17.02.2016.

Predstavnici MMF-a danas stižu u Hrvatsku da opozore da mahutanje sa zastavom i ganjanje balkanskih domoljubnih bajki košta i treba novce vratiti i mi nažalost volimo živjeti od tuđih para i ganjati bajke da smo svoji na svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije