Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preustroj g. radmana

Predstavio novi ustroj HRT-a i sebe prikazao kao Supermana

Radman Superman
Foto: HRT
1/3
05.02.2013.
u 18:45

Slava i petlja – Plan preustroja predstavljen je slikom na kojoj je ravnatelj HRT-a prikazan kao Superman s porukom na engleskom jeziku: “No guts, no glory”

Goran Radman predstavio je novinarima plan preustroja javne televizije napravljen prema njegovu programu na temelju kojeg je izabran za glavnog ravnatelja HRT-a. Plan je ilustriran slikom na kojoj je Radman prikazan kao Superman (odnosno Rad-man) s porukom “No guts no glory” (nema slave bez petlje, op.a.). Glavni ravnatelj ju je dobio e-mailom od zaposlenika Marka Buljana, a našalio se kako nije baš takav Superman kao što neki možda očekuju.

Etičnost je najvažnija

Radmanovim preustrojem iz temelja će se izmijeniti HRT. Umjesto na televiziju, radio, glazbenu proizvodnju, multimediju i operativne poslove dijelit će se na program, produkciju, tehnologiju i poslovanje. Imat će i poseban odjel za podršku upravljanju. Na HRT-u ističu kako će ključna promjena zapravo biti u tome što će ubuduće program raspolagati novcem koji HRT dobije od pristojbe i reklama, dok je dosad dobivao ono što ostane. Najavljuju jedan novi, suvremeniji HRT na kojem će svatko tko hoće raditi dobiti priliku. Zbog preustroja i nove sistematizacije svi HRT-ovi zaposlenici ovog će proljeća dobiti nove ugovore o radu. Pitanje je hoće li se među njima naći i Hloverka Novak Srzić. Radmanu je, u maniri pravog superjunaka, najvažnija etičnost novinara i urednika te svijest da rade za javni servis i interes građana, a ne svoj osobni, a zatim su mu važni lojalnost HRT-u i kompetentnost. Hloverkinu etičnost u pitanje dovodi slučaj Core medija i često spominjanje u vezi s korupcijom, a lojalnost sudski spor s HRT-om. Radmanu je, kako doznajemo, jedan od osnovnih motiva za uvođenje novih ugovora o radu bio da tako dobije mogućnost za sankcioniranje takvih slučajeva i rješavanje nepoželjnih kadrova, a dao je do znanja da je među njima i Hloverka.

Prva linija novinarstva

– Pozdravljam svaku profesionalnu odluku vodstva kuće. Godinama radim ovaj posao i mislim da spadam u prvu liniju hrvatskog novinarstva. Na njima je sad da procijene trebam li im – rekla je Hloverka. HRT će biti preustrojen do jeseni, a zatim slijedi restrukturiranje koje će trajati do dvije godine. Na kraju procesa trebao bi imati znatno manje zaposlenika od sadašnjih 3360.

>>Dan smjena na HTV-u: Iz Dnevnika odlaze Nađvinski i Brozović

>>Žene preuzimaju vodeće uredničke pozicije na HTV-u

Komentara 31

MA
marcellus
19:41 05.02.2013.

a da di mu je superštafeta...

Avatar stravaxx
stravaxx
18:57 05.02.2013.

super hloverku zamijenio super hloverko. a jes razlike....

HA
Harrawath
19:58 05.02.2013.

jadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije