Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novokmet odlučio

Dan smjena na HTV-u: Iz Dnevnika odlaze Nađvinski i Brozović

branko nadvinski
Foto: Screenshot Youtube
1/4
31.01.2013.
u 13:14

Zbog propusta u realizaciji Hit-showa Marka Tolje plaće će biti smanjene Vesni Karuzi, urednici u Zabavnom programu, Deanu Šoši v. d. glavnog urednika HTV-a, i Mirjani Rakić, v. d. ravnateljici HTV-a.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman prihvatio je prijedlog v.d. glavnog urednika HTV-a Deana Šoše i razriješio dužnosti v.d. urednika Zabavnog prigrama Velimira Đuretića. Na njegovo mjesto dolazi izvršna urednica "8. kata" Maja Tokić.

To nije kraj sankcijama zbog "Hit showa Marka Tolje" koji je ukinut nakon prve emisije. Zbog propusta u planiranju i realizaciji projekta urednica emisije Vesna Karuza Podgorelec dobit će 30 posto, Dean Šoša 20 posto, a v.d. ravnateljice HTV-a Mirjana Rakić 10 posto manju plaću. Na Prisavlju se priča kako je Velimir Đuretić bio Radmanov glavni kandidat za novog glavnog urednika televizije, no nakon ovog skandala to više nije izgledno. Kuloari tvrde i kako prvu emisiju showa, koja je snimljena četiri dana prije emitiranja, nije unaprijed vidio samo smijenjeni Đuretić, koji je njome bio zadovoljan, već i Šoša koji je bio inicijator ukidanja, pa cijelu situaciju mnogi tumače kao još jednu bitku za funkcije.

A u središnjem HTV-ovom Dnevniku od sljedećeg tjedna bismo trebali gledati nova lica. V.d. urednika Informativnog programa Domagoj Novokmet je, doznajemo, odlučio zamijeniti urednike i voditelje Branka Nađvinskog i Gorana Brozovića. Na njigovo mjesto trebale bi doći urednica emisije Paravan Tina Šimurina te urednica i voditeljica Paralela Morana Kasapović. Nađvinski će, kako doznajemo, biti premješten u treći Dnevnik, a Brozović u podnevni. Domagoj Novokmet nije htio komentirati informacije o novoj rošadi niti reći je li se na promjene odlučio jer želi više žena u Dnevniku ili ima neki drugi razlog.

>> Tolja progovorio: Ekipi je serviran presedan, a meni medijski linč!

 

>> Nakon samo jedne emisije HTV ukinuo Toljin 'Hit show'

 

Komentara 32

BU
bubimir
21:27 31.01.2013.

koliko će radmanu biti smanjena plaća ? isto tako treba donijeti odluku da htv otiđe u stečaj kako su to napravili i vjesniku jer se samo tako možemo osloboditi ideološkog parazitizma na televiziji

PA
patria
23:16 31.01.2013.

HTV nažalost svakim danom tone sve dublje i dublje u svom ideologiziranom diletantizmu i neobjektivnosti. Očito neki smatraju da u definiciji javne televizije riječ javno ima istovjetno značanje kao i u slučaju javnoga zahoda. Osim još pokoje dobre ili barem gledljive preostale emisije na toj televiziji čovjek i nema baš nešto posebno pametno i zanimljivo za gledati.

SA
samograd
12:51 01.02.2013.

kandže ove vladajuće klike se protežu u sve kuteve i pore društva ,za koji mjesec počet će ulaziti u naše krevete . kad odu iza njih će ostati pustoš, gospodarska ,"kulturna "to što oni zovu kultura je preodgoj (kulturni goli otok ) i gušenje kulture .dobro je to što se taj totalitarni komunistički led polako otapa .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije