Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaštel Sućurac

Predsjednica s radnicima Adria čelika: Mislite na svoje zdravlje!

kolinda
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
05.06.2015.
u 11:59

Radnici traže isplatu šest plaća i stečaj tvrtke. Početkom tjedna dobili su otkaze

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je radnike Adria čelika koji već danima prosvjeduju u šatoru nedaleko od tvornice u Kaštel Sućurcu.

- Kad građani dižu šatore i prosvjeduju na ulici, nije dobro. Naša je obveza, kao državnih dužnosnika doći, razgovarati, poslušati što vas je navelo na takav korak, makar to često nije u moći predsjednice. Ja vam ne mogu obećati rješenje, ali je moja dužnost doći među vas, da vidim što se zbiva – obratila se Grabar Kitarović radnicima. Rekla je kako Hrvatskoj trebaju investicije i naglasila kako se mora poštivati pravna država, ali i prava građana.

- Koliko razumijem, vi ste podigli kaznenu prijavu i ja se nadam da će sudstvo brzo i učinkovito odraditi svoj posao – rekla je predsjednica poručivši radnicima da misle na svoje zdravlje.

- Velike su vrućine ovdje, pripazite na svoje zdravstvene probleme da ne bi bilo nesretnih slučajeva u šatoru. Mislite na sebe i svoje zdravlje, a moji savjetnici bit će u kontaktu, ako vam bude trebalo nešto što je u našoj moći – rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Radnici traže isplatu šest plaća i stečaj tvrtke. Početkom tjedna dobili su otkaze.

>> Radnicima Adria čelika pod šatorom se pridružili kolege iz Kaštelanskih staklenika

Komentara 14

GI
gilesfra007
12:19 05.06.2015.

Rezultat HDZovske privatizacije.

ZG
zgblabla
12:56 05.06.2015.

Nisam HDZ-ovac, ali sam glasao za Kolindu- ovaj potez je zaista human. a SDP i HDZ je trebalo 25 godina da naprave stečajni zakon koj će ovakve nebuloze spriječiti, samo ja nebi išao na 120 dana već na 60 danaa tko ne može 60 dana platiti radnike i podmirivati obaveze odmah bi mu se zabranio RAD!

Avatar mili99
mili99
16:08 05.06.2015.

A gdje je Milanovic u ovoj situaciji? Njega bas ne briga za radnike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije