Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rok do kraja veljače

Porezne prijave za 2014. podnose se zadnji put

prezna prijava
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.02.2015.
u 17:00

Najveća izmjena vezana uz Vukovar i potpomognuta područja, za ostale uvjeti isti kao i što su bili

Do kraja veljače podnose se godišnje prijave poreza na dohodak za 2014. godinu, što će za većinu poreznih obveznika biti ujedno i posljednji put da ispunjavaju poreznu prijavu.

Od ove se godine ukida obveza podnošenja poreznih prijava, izuzev za obrtnike i građane koji se bave nekom djelatnošću, jer će poreznici samostalno utvrđivati je li netko preplatio porez tijekom godine ili je ostao dužan. Sada se, međutim, podnose prijave po starim pravilima za 2014. godinu.

Očekuje se oko 700 tisuća poreznih prijava i oko milijarda kuna povrata. Prijavu ne moraju podnositi radnici koji su radili kod jednog poslodavca ni oni koji su uz plaću ostvarili drugi dohodak. Najveća promjena odnosi se na građane koji žive u Vukovaru i drugim potpomognutim područjima. Osobni odbitak za sve koji žive u Vukovaru iznosio je lani 3200 kuna, za građane u drugoj skupini potpomognutih mjesta 2700 kuna mjesečno.

Glavnina povrata ide građanima iz potpomognutih područja, a lani je povrat novca ostvarilo oko 550.000 obveznika. Nezaposleni koji su tijekom godine ostvarivali drugi dohodak također mogu dobiti povrat poreza.

>> Povrat poreza dobilo 250.000 ljudi, isplaćeno im 475 milijuna kuna

Komentara 1

MA
malaplava
18:05 03.02.2015.

mogli su napisati da će već ove godine biti umanjeno,i da,najbolje oteti odma i cijelu plaću uz ono sitno što je trebalo biti vraćeno robovima koji su to zaradili. j...em te zakone,nikakvo čudo što ljudi bježe iz ove napaćene zemlje i od neprijatelja svog naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije