Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živi u Sloveniji

Doznajte što je Andreju Plenkoviću poručio njegov otac uoči kampanje

Andrej Plenković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.09.2016.
u 11:09

Andrejev otac komentirao i izjavu Andrejeva političkog suparnika i predsjednika SDP-a na odlasku Zorana Milanovića, koji je u jednom trenutku kampanje spomenuo da je njegova prva supruga i Plenkovićeva majka bila "vojni lekar".

"Otac najizglednijeg novog hrvatskog premijera, Andreja Plenkovića, živi u Sloveniji i predaje komunikologiju na Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku u Mariboru"

Tim riječima je mariborski dnevni list Večer započeo članak o Mariu Plenkoviću, ocu predsjednika HDZ-a. 

On već godinama radi u Sloveniji i živi u Rogaškoj Slatini sa svojom drugom suprugom  Vlastom Kučiš. 

U intervju za ove slovenske novine, Marijo Plenković je otkrio da je u Mariboru prije stotinu godina živio i njegov pradjed, poznati vinar s Hvara. Tvrdi kako voli život u susjednoj nam Sloveniji  jer je mirno i ugodno, a novinaru Borisu Jaušovcu je otkrio i što je poručio svom sinu u izbornoj kampanji.

- Rekao sam mu samo da se ne svađa i da ne vrijeđa konkurente. Da ne govori neistine, da bude suzdržan, sadržajan i odgovoran - otkrio je dr. Plenković.

Andrejev otac komentirao i izjavu Andrejeva političkog suparnika i predsjednika SDP-a na odlasku Zorana Milanovića, koji je u jednom trenutku kampanje spomenuo da je njegova prva supruga i Plenkovićeva majka bila "vojni lekar". 

Ta je izjava, tvrdi Marijo Plenković u intervjuu za Večer, bila uvredljiva za njegovu obitelj. Vjekoslava Plenković-Raos kao liječnica je radila u vojnoj bolnici u Zagrebu i bila priznata zagrebačka kardiologinja internistica, koja je s još troje kolega u vrijeme rata u Hrvatskoj preuzela bolnicu od JNA. Bolnica je od tog trenutka postala civilna bolnica. Nikad nisam čuo da se neki pacijent požalio na nju, istaknuo je Marijo Plenković i s riječima hvale za svoju prvu suprugu, ocijenio kako je ta Milanovićeva izjava bila uvredljiva. 

Novinar slovenskog lista Večer, u uvodu intervjua, navodi kako je HDZ stranka koja je za vrijeme Tomislava Karamarka bila "u rasulu" te da je on s mjesta predsjednika stranke otišao zbog unutarstranačkih sporova "oko korupcije i nepotizma" , a ta je situacija, navodi, otišla toliko daleko da je u konačnici Karamarko  "minirao"  premijera Tihomira Oreškovića čija se Vlada srušila. 

Pobjeda Andreja Plenkovića  i njegov dolazak na čelo stranke nije bilo neočekivano, ali je svejedno bila sjajna, navodi novinar. 

>>Plenković: Nikakvih ultimatuma Mosta nema, to je passé, evoluirano. Pupovac o Hasanbegoviću: Možemo imati puno povjerenje u Plenkovića

>>Plenković: Mandatar odlučuje o sastavu Vlade, tako je bilo prije, tako će biti i sada

Komentara 34

DU
Deleted user
11:26 17.09.2016.

Opet ja,u vezi sa gos.Plenkovicem.Tvrdio sam,i tvrdim da je veliki gospodin.Posebno mi je drago posle ovoga clanka(ako je to istina),jer se iz ovoga teksta vidi da je imao od koga nauciti biti gospodin.Veliki pozdrav gospodinu Mariu Plenkovicu.Tako govore pravi ljudi,i ubedjen sam da ce u ovom slucaju sin poslusati svog pametnog oca.Puno srece i uspeha obojici.Srbin sam,koji ne zivi ni u Srbiji,ni u Hrvatskoj.Ali za sada,uziva moje apsolutno poverenje.

DU
Deleted user
22:48 17.09.2016.

zato se andrej..zove andrej..

DU
Deleted user
21:19 17.09.2016.

Zašto ne bi volio živjeti u Sloveniji. Mnogo je naših ljudi otišlo raditi u Sloveniju ili Dalmatinci koji su se zaljubili u Slovenke i otišli. To bi valjda trebala biti uvreda ako netko voli živjeti u Sloveniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije