Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak s premijerom

Petrov: Možemo popiti kavu, ali to neće utjecati na na naše stajalište oko potrebe za razrješenjem Tomislava Karamarka

Božo Petrov, Tomislav Karamarko i Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
31.05.2016.
u 14:46

Most je od samog formiranja Vlade cijelo vrijeme naglašavao potrebu za stabilnošću Vlade i borio se protiv toga da se politički odnosi prelijevaju na rad Vlade, naglasio je Petrov

Uoči sutrašnjeg razgovora premijera Tihomira Oreškovića sa svojom dvojicom potpredsjednika Vlade Božom Petrovom i Tomislavom Karamarkom, razgovarali smo s liderom Mosta. 

"Da, mi možemo popiti kavu. Važno je razgovarati o svim temama koje se dotiču projekata, reformi i planova Vlade. Funkcionalnost Vlade treba postojati jer je stabilnost Vlade najvažniji interes građana RH. Ona ne smije ovisiti o bilo kakvim političkim sporovima, ali to neće utjecati na naše stajalište oko potrebe za razrješenjem Tomislava Karamarka. Uostalom, Most je od samog formiranja Vlade cijelo vrijeme naglašavao potrebu za stabilnošću Vlade i borio se da se bilo kakvi politički odnosi ne prelijevaju na rad Vlade. To je bio naš stav od početka i isti je i danas. Uvijek smo razdvajali rad Vlade od odnosa političkih stranaka i rada u Saboru.

Nažalost, naša šutnja zbog želje za očuvanjem Vlade od njezina formiranja, pri određenim problematikama nije bila katkada razumljiva građanima, a drugi su je iskorištavali. Ali, uvijek smo htjeli probleme rješavati na diskretan, diplomatski način. Smatramo da to jest pravi put, dok god postoji mogućnost za to. Ali cilj je uvijek isti, očuvanje Vlade, provedba njezina plana i politička odgovornost svih nas koji u njoj djelujemo", rekao nam je potpredsjednik Vlade i lider Mosta Božo Petrov.

>>Premijer Orešković sastaje se s Karamarkom i Petrovom kako bi smanjio tenzije među njima

Komentara 62

CI
civil
15:24 31.05.2016.

Sudiste nacionalnog vijeca mosta je presudu objavila....kriv je. Nemate vi zive veze s demokracijom.

BU
Bulaba
15:22 31.05.2016.

Ahaha, ovo je potpuno novi oblik tumačenja demokracije, otprilike onakav kakav je imao i Hitler. Vlada je po ludom Boži kao nekakvo paratijelo koje upravlja državom i nije vezano uz nikakve političke odnose snaga ni rezultat izbora, a ključno tijelo koje odlučuje o vladi jest Nacionalno vijeće Mosta, tajanstveno tijelo koje nitko nikada nije demokratski izabrao, koje nema čak ni statut ni nikakve procedure, kontrolirano tko zna od koga (ok, znamo da je od udbe). Mislim, stvarno, vlada koja svoj legitimitet temelji na parlamentarnoj većini po ludom Boži treba od iste biti potpuno odvojena, a s većinskim partnerom ne smije imati nikakve veze.

MA
markro3
16:18 31.05.2016.

Ovaj psihijatr boluje od istog sindroma kao i kolege mu Rašković i Karadžić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije