Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborski zastupnik

Pernar: Ruski odgovor Plenkoviću je promašen. Trebali su mu spočitati siromaštvo u Hrvatskoj, a ne Ukrajinu

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
23.11.2016.
u 12:28

- Umjesto da se bavi unutrašnjih hrvatskih problema, on se iz politikantskih razloga, da bi se dodvorio EU, upušta u bavljenje ukrajinskom krizom koju on ne može riješiti, jer je to dublji problem i nadilazi Plenkovića - rekao je Pernar.

Saborski zastupnik Ivan Pernar komentirao je danas oštar odgovor Rusije hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću nakon što je tijekom posjeta Ukrajini kazao da im Hrvatska može pomoći "i prijenosom iskustava o mirnoj reintegraciji okupiranih dijelova". 

Ureda za informiranje ruskog MVP-a je izrazio zabrinutost tom Plenkovićevom izjavom te su poručili da je "cijena hrvatske reintegracije svog teritorija bio progon 250 tisuća Srba u operacijama 'Bljesak' i 'Oluja'".  Moskva se referirala i na nedavne izjave premijera Plenkovića o tome da Hrvatska podržava provedbu politike nepriznavanja ilegalne aneksije Krima, nazvavši ih apsurdnima jer se  "ujedinjenje Krima i Sevastopolja s Ruskom Federacijom dogodilo na temelju slobodnog i legitimnog izjašnjavanja stanovnika".

"Dodvorava se EU"

Zastupnik Pernar kazao je Saboru da je ruski odgovor Plenkoviću "bio promašen". - Ako su već htjeli spočitnuti nešto Plenkoviću, trebala mu je spočitati ekonomsku situaciju u zemlji - rekao je Pernar i upozorio na veliki broj siromašnih ljudi i mladih koji odlaze iz Hrvatske. 

- Umjesto da se bavi unutrašnjih hrvatskih problema, on se iz politikantskih razloga, da bi se dodvorio EU, upušta u bavljenje ukrajinskom krizom koju on ne može riješiti, jer je to dublji problem i nadilazi Plenkovića - rekao je Pernar te dodao kako se Plenković smije baviti tom temom, ali da bi mu prioritet trebali biti problemi u Hrvatskoj. 

- Meni problem nisu njegovi stavovi nego njegovi prioriteti. Rusima su problem Plenkovićevi stavovi - kazao je Pernar. Smatra i da bi Hrvatska trebala imenovati veleposlanika u Moskvi. - Mislim da je žalosno ako Vlada smatra da Hrvatska ne treba imati veleposlanika u Rusiji. Bojim se da je netko nama nametnuo tu odluku - zaključio je Pernar.

>>Rusi oštro kritiziraju zbog Plenkovićeva prijedloga Ukrajini: 'Cijena hrvatske integracije teritorija bio je progon 250.000 Srba'

>>Plenković u posjetu Ukrajini: Možemo im prenijeti naše svježe znanje oko ulaska u EU i pomoći im oko mirne reintegracije

Komentara 40

NE
nevažnost
13:11 23.11.2016.

Očekujem uskoro premijerovo angažiranje oko pitanja Kurdistana, da se zamjeri Turskoj i Iranu, isto tako oko Tibeta, da se zamjeri Kini, Kurilskog otčja, Kašmira da nas posvađa s Pakistanom ili Indijom, nek izabere.

NE
Neonacionalist
12:44 23.11.2016.

Stvarno je žalosno da Hrvatska već dugo nema veleposlanika u največoj europskoj državi , zar to znači da Hrvatska želi prekinuti sve odnose sa Rusijom i to zbog Ukrajine , ono što nije uradila nijedna druga država .

JP
josip.pivar11
13:29 23.11.2016.

A dotični se brine za odnos Palestinaca i Izraelaca - sve naši domaći ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije