Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međugorje

P. Ike Mandurić: Nije milosrdan onaj tko poklanja od svoga viška

mandurić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
04.08.2016.
u 11:49

Velik je interes za praćenje Mladifesta u Međugorju – okupilo se 50.000 mladih iz 69 zemalja, a zabilježeno je 742.000 ulaza u izravan prijenos preko interneta.

Oko 50.000 mladih iz 69 zemalja iz cijeloga svijeta okupilo se na ovogodišnjem 27. Mladifestu u Međugorju ovoga tjedna, koji se održava pod geslom „Budite milosrdni“, pa su predavanja, kateheze i svjedočenja u duhu Jubilarne godine milosrđa koju je proglasio papa Franjo.

Rekordan broj svećenika

Međugorje doslovce živi 24 sata svakoga dana i mladi su svojim načinom slavljenja i sudjelovanja u programima, od kateheza do euharistijskog slavlja, udahnuli svoj dah radosti, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dokaz za to je i veliki interes za praćenje Mladifesta preko interneta ove godine, pa je prvoga dana bilo 330.000, a sljedećeg 412.000 internetskih ulaza u izravan prijenos preko interneta. Također, mlade u Međugorju prati i rekordan broj svećenika, pa je, primjerice, u euharistijskom slavlju drugoga dana, koje je predvodio studentski kapelan don Damir Stojić iz Zagreba, koncelebriralo 400 svećenika.

Milosrđe traži žrtvu

Posebnu pozornost privukao je u srijedu popularni isusovac p. Ike Mandurić svojom katehezom o Božjem milosrđu, tumačeći kako nije evanđeoski biti milosrdan „od svoga viška“, tj. davati potrebnima višak svoga novca, vremena ili pažnje, već treba uskratiti nešto od vlastitih egzistencijalnih potreba.

Milosrđe traži žrtvu. Nije milosrdan onaj tko daje od svojih viškova. Milosrdan je onaj tko svoje srce otvori drugome i pusti ga u njega, onaj koji je gladan, ali udijeli onome koji je još gladniji od njega ili onaj koga je strah, ali tješi do sebe onoga kojega je još više strah – poručio je p. Ike Mandurić.

>> Pater Ike: Bio sam na Ultri i svi su pristojni, ali odijevaju se izazovno

Komentara 13

NE
neboiznadzagreba
12:08 04.08.2016.

Malo je milosrdnih, svjedoči svijet, ali ih ima, svjedoči to što svijet postoji.

BA
barjak
12:25 04.08.2016.

Gosp. Ike Manduricu bilo bi lijepo kad bi nasi pastiri bili primjer ovoga sto rekoste.

ZV
Zvonko60
12:31 04.08.2016.

Trebaju se svečenici ugledati u Papa Franju pa tek onda prozivati puk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije